illy Guides og information

Guides

 

 

Navigation til illy espresso guide

 

Historien bag illy kaffe

 

Illycaffè blev grundlagt helt tilbage i 1933 af Francesco Illy i Trieste i det nordlige Italien. Og i mere end 70 år, har man i kafferisteriet været inspireret af Francesco Illy’s drøm: At glæde mennesker med en passion for kaffe verden over med den bedste kop kaffe.

 

Francesco Illy var i 1935 opfinderen bag iletta’en, som revolutionerede måden at lave kaffe på og som blev forgængeren for nutidens espressomaskiner. Samtidigt blev han kendt for sin innovative brug af emballage, baseret på overtryk, som bevarer og forbedrer kaffens friskhed. Dette satte gang i eksport til både Sverige og Holland i 40’erne.

 

Francescos søn, Ernesto kom til virksomheden i 40’erne. Og med en doktorgrad i kemi satte han skub i en mere videnskabelig og teknologisk forskningsindsats med grundlægning af et internt kaffelaboratorium i risteriet. Han stod desuden i spidsen for at bringe illy kaffen ind i hjemmene ved hjælp af salg af mindre dåser.

 

I 1974 viste illy sig igen som førende indenfor kaffeudvikling da dr. Ernesto introducere ESE-pods. Disse ESE-pods indeholder nøjagtigt afmålt espresso og gjorde det lettere af lave en cafe-espresso hjemme. Desuden introducerede han i 1988 et patenteret sorteringssystem som kan sortere bønne fra bønne og kun udvælge de bedste.

 

Illy familiens engegement og passion for kvalitetskaffe i mere end 70 år har gjort at illy kaffe i dag synonym for italiensk kaffe af fineste kvalitet og et verdenskendt brand. illy kaffe sælges i mere end 140 lande over hele verdenen og den serveres på over 50.000 cafeer. Hver dag nydes der 6 millioner kopper illy kaffe!

 

I dag ledes familieforetagendet af Ernestos søn, Andrea Illy, og hans ambition er forsat at være innovativ og skabe kaffe i topkvalitet. Læs mere om illy på www.illy.com  

 

 

illy kaffe – en helt unik kaffe

 

 

illy-kaffen er et resultat af en passion og besættelse om at skabe en kaffe af højeste kvalitet. Igennem mere en otte årtier har Illy-familien ved hjælp af deres lidenskab kombineret med banebrydende teknologier, viden om kaffe og kemi og ristningsfærdigheder skabt en helt uovertruffen kaffe.

 

Illy kaffen har sin helt særegne smag, aroma og fornemmelse. Kaffen er fløjlsagtig og umiddelbar sød, men samtidigt har den en delikat balance mellem blomster og frugtagtige noter med karamel, ristet brød og chokolade. Kaffen har en dejlig duft af mandel og honning.

 

Denne unikke balance kommer ved en særlig sammensætning af hele 9 arabica bønner af fineste kvalitet fra hele fire kontinenter. Hver enkelt af de ni bønner bidrager til en større helhed, til glæde for dem, der værdsætter alt det kaffe kan og bør være.

illy kaffens høje kvalitet skyldes at bønnerne konstant kontrolleres helt ude fra kaffefarmene og igen på risteriet i Trieste. Bønner kontrolleres en for en og kun de bedste bliver til illy-kaffen. Desuden udtages der prøver, som både smages og testes inden kaffen sættes i produktion. Efter ristning og afkøling pakkes kaffen i tønder under tryk, som forsegles og sikrer bevaring af kaffens dejlige aroma. Illy kaffen sælges eksklusive tin-dåser, hvor ilten er fjernet, så der skabes et tryk, der sikrer aromaen.

 

Bæredygtig kaffe - Responsible Supply Chain Process certificering

illy’s passion for kaffe afspejles også i deres respekt for mennesker og miljøet. Således blev illy i 2011 verdens første selskab, der modtog den prestigefyldte Responsible Supply Chain Process certificering fra DNV (Det Norske Veritias). Illy opnåede denne certificering som følge af bæredygtigheden i deres forsyningskæde., samt kvaliteten af deres relationer med de lokale kaffebønder. Ved certificereingen blev der lagt vægt på at:

 

  1. Alle illys indkøb af bønner foregår direkte fra den lokale kaffebonde i de respektive lande. Og kun de bedste lokale kaffedyrkere udvælges.

 

  1. illy forsyner kaffebønderne med viden om de bedste dyrkningsmetoder for både kvaliteten, men også for miljøet.

 

  1. Kaffebønderne får en højere pris for deres kaffe sammenlignet med markedsprisen. Derudover har illy udarbejdet et award-system, der giver penge præmier til de bønder, der kan levere bønner af højeste kvalitet. Disse belønninger må kun bruges til fortsat optimering af kaffeproduktionen.

 

Dermed sikrer illy sig, at farmeren udvikler sin produktion i positiv retning, så han kan bevare den gode kvalitet. Læs mere om certificeringen her