• ★★★★★ 500.000 tilfredse kunder siden 2011
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Vi sender alle hverdage kl. 16.00

Småkager

3 produkter

  • Levering inden for 1-2 hverdage
  • Fragtpris: 29,95 kr. ved køb over 100 kr.
  • Fri fragt ved køb over 499 kr.

Småkager til kaffen

Småkager kommer i mange former, variationer og smage. Mange familier har opskrifter, som er en ægte familiehemmelig med århundreder på bagen, mens andre foretrækker at bryde med traditionerne og prøver nye varianter. Fælles for småkager er dog at de alle er tørre kager, som med sin kikseagtige fasthed holder sig friske i længere tid og har en størrelse, så de passer perfekt til den lille sult. Selvom småkager udadtil fremstår simple er småkagebagning en sand videnskab, hvor mulighederne er utallige. Vores producenter benytter gode råvarer og alle småkager du køber fra os er af god kvalitet.

Smør, hvedemel sukker og æg – Det er grundblandingen, når man skal bage småkager. Herfra kan man tilføje diverse krydderier, så kagen får den karakteristiske smag som man kender – tilføjer man f.eks. vanilje vil man få den klassiske vaniljekrans.

Vanilje og bagning

Vanilje i bagning er et noget nyere fænomen – de tidligste opskrifter er fra begyndelsen af det 19. århundrede, hvor det især blev brugt som tilsætning til bageopskrifter med chokolade. Da John S Pemberton i 1886 grundlagde Coca Cola, eksplodere efterspørgslen på vanilje, som følge af Coca Colas øjeblikkelige succes.

Vanilje er verdens næstedyreste krydderi, kun overgået af safran. Det er det bl.a. fordi plantens blomster kun står åbne i 24 timer, hvorefter den ikke længere kan bestøves. Planten kan kun bestøves af særlige bier fra dens naturlige habitat og af kolibrier. Dyrker man planten andre steder, skal den derfor bestøves manuelt.

Vaniljens historie

Vanilje er en del af orkidefamilien, og er en bred betegnelse for vaniljeplanterne hvoraf der findes over 25.000 forskellige varianter. Vanilje er en af verdens mest berømte krydderier, og er også en meget dyrebar vare, fordi den kun kan bestøves naturligt i meget få områder i verden. Vaniljeplanten stammer fra Syd og Mellemamerika, samt fra Caribien, hvor den er blevet dyrket i mange hundrede år. Kendskabet i Europa blev spredt, da spanierne besejrede og koloniserede Aztekerne. Aztekerne tilsatte vanilje til den bitre kakaodrik, som de havde drukket igennem århundreder, og det var som tilsætning til chokolade at vanilje først slog igennem i Europa. Faktisk blev vanilje primært anset som et tilsætningsprodukt til chokolade hele frem til det 17. århundrede, hvor en apoteker tilsatte den til andre madvarer. Allerede begyndelsen af næste århundrede var vaniljeis en stor favorit blandt indbyggerne i Frankrig, og da Thomas Jefferson forelskede sig i vaniljeisen og tog den med hjem til USA, begyndte udbredelsen af vanilje for alvor at tage fart.