• ★★★★★ 300.000 tilfredse kunder siden 2011
  • Fri fragt ved køb over 499,-
  • Vi sender alle hverdage kl. 16.00

Spørgsmål og svar

 


 

Kulsyremaskine:

 

Kan man tilføje kulsyre i andet end vand? Kan man opfriske ”flade” sodavand med kulsyre?
Nej. Man må kun tilføje kulsyre i vand, hvor der ikke i forvejen er tilsat noget andet. Man risikerer at beskadige maskinen og at garantien bortfalder, når man bruger andet væske end ren vand.

 

Har man brug for et særligt vand for at bruge Sodastream maskinen?
Nej, Sodastream maskinen bruger helt almindeligt postevand og koldt vand giver det bedste resultat.

 

Er der garanti på Sodastream maskiner?
Ja - se nærmere info i manualen i brugsanvisningen, der fulgte med maskinen for mere information.

 

Hvordan rengører jeg min Sodastream maskine?
Maskinen skal rengøres med en fugtig blød klud, uden brug af andre materialer. Sæt aldrig nogen dele eller flasker i opvaskemaskinen.

 

Hvordan ved man, hvor meget kulsyre der skal tilføjes en flaske vand?
Med din Sodastream maskinen kan man lave drikkevarer med så meget kulsyre som man foretrækker. Som hovedregel betyder det, at der skal trykkes på knappen i korte stød indtil man hører den "summende" lyd. Derefter kan man finjustere med 3 - 5 ekstra korte tryk, som hver giver ekstra kulsyrebobler. Man finder hurtigt ens foretrukne kulsyreniveau.

 

 


 

Plastic/PET og glasflasker:

 

Kan man bruge andre flasker?
Nej, kun Sodastream flasker anbefales til brug sammen med ens Sodastream maskine. Skader forårsaget af eller i forbindelse med anvendelse af andre flasker eller kulsyrepatroner end Sodastreams vil ikke være dækket af garantien og Sodastream vil ikke være ansvarlig for eventuelle skader på produkter fremstillet af et andet firma.

 

Hvordan rengører man plastik/PET-flasker?
Plastik/PET flasker skal rengøres med hånden i lunket vand på max 50 grader og en lille mængde citronjuice kan også anvendes til at fjerne pletter og lugt. Vi sælger Sodastream rengøringstabletter til rengøring af plastik/PET flasker der skulle have fået en lugt efter megen brug. Undgå at bruge slibende klude som kan ridse flasker og vask ALDRIG flaskerne i opvaskemaskinen. Sodastream glaskarafler  kan klare maskinopvask.

 

Hvorfor har plast-flaskerne en udløbsdato?
Da flaskerne er nødt til at modstå kontinuerlig karbonisering under pres, skal udløbsdatoen på flasken kontrolleres, og nye flasker bør tages i brug så snart de først erhvervede flasker udløber. Det ser ud som 'simpel' plast, men flaskerne er et højt specialiseret produkt, som er fremstillet under de streng tilsyn og i henhold til strenge test. Flasken skal også udskiftes, hvis den har været vasket i opvaskemaskinen, placeret i fryseren, udsat for en varmekilde, eller er blevet ridset. Overholdes dette ikke mister plasten den fleksibilitet, som er nødvendig når der påføres kulsyre. Dette kan medføre at sikkerhedsbunden i maskinen springes. Glasflasker bør udskiftes, hvis de har fået slået et mindre stykke af.

 

 


 

Kulsyrepatroner:

 

Kan en anden virksomheds kulsyrepatroner bruges?
Sodastream kan ikke være ansvarlige for produkter fra andre virksomheder. Kun Sodastream-kulsyrepatroner bør anvendes med din kulsyremaskine. Brug af andre kulsyrepatron vil ikke være dækket af garantien.

 

Hvordan kan jeg vide når kulsyrekulsyrepatronen er tom?
Der er en række indikationer, der viser, at kulsyrepatronen er tom:

  • Når du trykker på karboneringsknappen, og du ikke ser nogen kulsyre blive tilføjet nede i vandet.
  • Selv efter gentagne pres opnår du ikke den "summende" lyd.
  • Karboneringsknappen forbliver nede.

 

Hvordan skal kulsyrepatronen opbevares?

Patronen indeholder CO2. Komprimeret gas har en tendens til at udvides, når det udsættes for varme i længere perioder. Derfor må kulsyrepatronen ikke udsættes for varmekilder, såsom opbevaring i en varm bil, eller placeres lige ved siden af ​​en varmekilde såsom en ovn, komfur eller pejs.

Det er vigtigt altid at opbevare flasken i et køligt og tørt miljø. Hver kulsyrepatron er forsynet med en unik sikkerhedsventil, som sikkert frigiver gassen i det usandsynlige tilfælde, at trykket i kulsyrepatronen stiger.

 

Skal jeg høre en lav hvislende lyd fra min kulsyremaskine under karbonatisering?
Et lille hvislende af gas kan høres, når kulsyremaskine er under pres. Dette er helt normalt, og støjen skal stoppe efter karbonatisering, når flasken vippes, og trykket er frigivet.

 

Skal min kulsyremaskine fortsætte med at frigive gas efter at karbonatiseringsknappen er blevet frigivet?
Hvis din kulsyremaskine fortsætter med at frigive gas efter karbonatiseringsknappen er blevet frigivet, må du ikke fjerne kulsyrepatronen eller flasken. Lad kulsyremaskinen stå i opretstående stilling, og rør ikke ved maskinen før der ikke er mere kulsyre tilbage. Når kulsyre ikke længere bliver frigivet, vippes karbonatiseringsflasken og skrues ud. Skru også kulsyrepatronen ud af maskinen og returner begge dele til din Sodastream-forhandler, der ombytter kulsyrepatronen med en fyldt. OBS: Vær opmærksom på at kulsyrepatronen kan være meget kold.

Kassér den PET-flaske, der blev monteret i kulsyremaskinen og erstat den med en ny. I tilfælde af skader, stop med at bruge kulsyremaskinen og kontakt Sodastreams kundeservice.

 

Når jeg indsætter en ny kulsyrepatron, bør der så lække kulsyre efter at jeg har skruet en kulsyrepatron i kulsyremaskinen?
Der kan være en tryklækage mellem kulsyrepatronholderen og kulsyrepatronventilen, hvis kulsyrepatronen skrues for stramt ind i holderen. Hvis problemer opstår, skal du fjerne kulsyrepatronen med det samme og se om gummi-pakningen sidder korrekt mellem maskine og kulsyrepatron i gevindet. Hvis pakningen mangler, eller er gledet ud et sted, skal den eller en ny placeres korrekt igen. Du kan finde en ekstra skive (en lille sort gummi ring) på bagsiden af ​​din kulsyremaskine.


 


 

 

Smagsvarianter:

 

Hvor længe kan færdiglavede læskedrikke bevare kulsyren?
Den hermetiske forsegling i låg og PET-flaskerne bibeholder kulsyreniveauet i dine drikkevarer længere end andre plastflasker. Hvis du sørge for at hætten er tæt lukket og holde flasken i køleskabet opretstående, forbliver dine Sodastream drikkevarer boblende i ca. en uge.

 

Kan jeg tilføje smag før tilførsel af kulsyre i en flaske vand?
Nej gør du det, risikerer du at beskadige din kulsyremaskine, såvel som at din garanti bortfalder. Tilføjelse af smag før karbonisering forårsager at vandet bruser over. Tilføj altid kulsyre i vandet først, og tilføj derefter den udvalgte smag.

 

Findes der nogen koffein-fri smag?
Ja, det er de færreste varianter der indeholder koffein. 

 

Hvordan er de sukkerfrie varianter sødet?
Der bruges forskellige sødemidler, herunder Stevia, sucralose, acesulfam K og aspartam. Disse sødestoffer er blevet godkendt af de lokale og statslige myndigheder og har været i brug i mange år. Hvis du via kosten har begrænsninger, såsom diabetes eller andre forhold, anbefaler vi, at du læser ingrediensetiketterne nøje og følger anbefalingerne fra din læge. Bemærk venligst at alle varianter, der ikke er mærket "sukkerfri / Sugar Free" indeholder noget sukker.

 

Skal jeg stille mine Watermix i køleskab, når jeg har åbnet dem?
At opbevare åbnede Watermix i køleskabet er altid den bedste måde at sikre friskheden. Uåbnede flasker kræver ikke opbevaring på køl. Men mange mennesker oplever faktisk, at opbevaring på køl er den nemmeste måde at opbevare deres Watermix.

 

Hvad er holdbarheden af ​​Sodastream Watermix?
Alle Watermix er pakket og mærket for maksimal friskhed. "Bedst før dato" vil variere og er trykt på flasken. 

 

Hvad er den rigtige mængde af Watermix der skal tilføjes en flaske?
Vi anbefaler generelt, at du tilføjer en kopfuld Watermix til en 1 liter flaske (du vil se en fill-linje på indersiden af ​​Watermix flaskens låg), som frembringer et forhold mellem vand / Watermix på cirka 23:01. Med vores NFE / danskvandsvandsvarianter anbefaler vi ca. ½ tsk. til 1 liter flaske vand. Du har mulighed for at ændre mængden af ​​Watermix til at matche din personlige smag.