Til Sodastream

18 produkter
Sortering:
Sodastream gaspatron
(1)
205,00 kr.
Reservepakke fra Sodastream
(3)
219,00 kr.
Glaskaraffel og pakke fra Sodastream
119,00 kr.
1 l. Flaske fra sodastream
(6)
114,95 kr.

Ikke på lager

Sodastream kulsyreflasker
(3)
89,95 kr.
Rensetabletter og pakke fra Sodastream
(4)
59,95 kr.

Derfor skal du vælge Sodastream

Der findes mange gode grunde til at have en Sodastream maskine. Først og fremmest kan du med denne maskine altid få danskvand, når du har lyst til det. Du behøver dermed ikke længere slæbe tunge flasker med hjem fra supermarkedet, for bagefter at bære dem retur igen for panten.

Derudover er du med denne maskine også god mod miljøet. Ved ikke at købe plastikflasker og dåser, bidrager du til, at gøre kloden til en renere planet. Tilmed sparer du også masser af penge, da det kun vil koste dig et mindre beløb hver gang du laver en liter danskvand på din maskine.

Har du svært ved at indtage nok væske i løbet af dagen, kan Sodastream også hjælpe dig her. Folk med denne maskine drikker mere vand end folk uden en Sodastream-maskine – og vand er vigtigt for vores helbred. Derudover gør den boblende fornemmelse det også sjovere at drikke vand i løbet af dagen.

Sodastream med smag

Har du lyst til engang imellem at peppe din danskvand lidt op, kan du gøre det med Watermix fra Sodastream. Du kan vælge mellem flere forskellige varianter, hvormed du på kort tid kan lave en dejlig forfriskende læskedrik til dig og dine gæster.

Du laver din læskedrik ved først at hælde frisk vand i flasken, hvorefter du skruer den på maskinen og tilsætter bobler. Har dit vand fået den passende mængde bobler, tager du derefter flasken af og tilsætter smagen.

Husk ikke at tilsætte smagen, før du har lavet dit danskvand, da du ellers vil kunne ødelægge maskinen. Hvis smag bliver tilføjet før karboniseringen, kan dette forårsage at vandet bruser over. Derudover kan du også risikere at siruppen sætter sig fast i maskinen.

Dosering af Sodastream sirup

Når du doserer siruppen til dit danskvand anbefaler vi, at du tilføjer ca. en kopfuld Watermix til 1 liter. Er smagen efter din mening ikke intens nok, kan du altid tilføje mere smag. Det er en god idé at finde en dosering, som du synes er passende og huske på denne.

Med din Sodastream maskine kan du også forberede forskellige drikke ugen op til en større fest eller lignende. De færdiglavede læskedrikke bibeholder kulsyreniveauet i op til en uge. På den måde kan du lave lækker danskvand og andet, før du får gæster.

Når du har tilberedt en danskvand med smag anbefaler vi, at du opbevarer den åbne flaske Sodamix i køleskabet, da den vil holde sig bedst her. Uåbnede sirupper må gerne opbevares uden for køleskabet.

Hvilke smage kan man få til Sodastream?

Med din Sodastream maskine kan du kreere alle slags læskedrikke, fra cola til energidrikke. Du kan få sukkerfrie og koffeinfrie varianter og der er dermed noget til hele familien.

Classics Watermix

Med Classics Watermix kan du lave klassiske sodavandsdrikke, som Cola, Appelsinvand, Ginger Ale og Lemon Lime derhjemme.

Det gode ved Classics Watermix er, at de kun indeholder naturlige smagsstoffer. Mange af dem indeholder også mindre sukker end andre lignende læskedrikke og de fleste kan også fås i en sukkerfri variant.

Du kan dermed nyde din hjemmelavet cola, lemon lime, appelsinvand eller ginger ale med god samvittighed.

Energy Watermix

Med Energy Watermix er det slut med at købe dyre energidrikke i supermarkeder. Med denne sirup-blanding kan du lave din helt egen energidrik derhjemme.

Sodastreams energidrik indeholder 15 mg koffein per 100 ml færdig drik. Den indeholder vitaminerne B2, B3 og B6 og giver dig et ekstra skud energi, når du har brug for det. Ligesom Classics Watermix, kan også Energy Xstream fås i en sukkerfri variant.

Fruits Watermix

Fruits Watermix serien er forfriskende og søde sirupsvarianter til enhver smag. Serien byder på mange slags frugtsmage, lige fra cloudy lemonade til passion mango. Kan du godt lide at eksperimentere med smagen, kan du med fordel prøve at blande flere sirupper sammen. Det vil give en frugtig og boblende oplevelse til hele familien.

Vil du gerne undgå sukker i sit danskvand med sirup, kan Fruits Watermix også fås helt uden sukker.

De sukkerfrie varianter fra Sodastream indeholder oftest sødemidler, som Stevia sucralose, acesulfam K og aspartam. Disse sødestoffer er blevet godkendt af de lokale og statslige myndigheder og har været i brug i mange år.

Rengøring af Sodastream maskine

For at vedligeholde din maskine og dine flasker til maskinen er det vigtigt, at du engang imellem rengør disse.

Når du rengør maskinen, skal du bruge en fugtig blød klud. Maskindele skal vaskes i hånden og må dermed ikke komme i opvaskemaskinen, da de ikke er egnet til det. Der findes særlige flasker til Sodastream som er egnede til opvaskemaskine – alle andre flasker skal vaskes op i hånden.

Sodastream kulsyre-patron

Din Sodastream-maskine fungerer kun med en kulsyrepatron. Denne patron danner boblerne i dit vand og sørger dermed for, at du kan lave din danskvand derhjemme. Kulsyren i vandet opstår ved at CO2 bliver opløst i vandet.

For at lave danskvand tilføjer du den mængde vand, du ønsker at omdanne til danskvand og trykker herefter på karboniseringsknappen, indtil du hører en summende lyd fra maskinen. Ønsker du at finjustere kulsyreindholdet, gør du dette med 3-5 ekstra korte tryk, som hver tilsætter ekstra kulsyrebobler til dit vand (afhængigt af hvilken maskine du har).

Når du tilbereder forskellige drikke, skal du altid bruge frisk vand. Du kan dermed ikke opfriske en flad sodavand eller lignende, da dette vil beskadige maskinen. Går maskinen i stykker, efter du har prøvet at opfriske en flad sodavand, vil garantien bortfalde.

Sådan finder du ud af, om din kulsyrepatron til Sodastream er tom

En kulsyrepatron fra Sodastream giver ca. 60 liter danskvand. Herefter vil du opleve at der kommer mindre brus i vandet, når du trykker på maskinen. Til slut vil der ikke længere blive tilføjet bobler til dit vand når du trykker på karboniseringsknappen og det betyder, at du skal skifte patronen til din Sodastream.

Før du skifter, anbefaler vi, at du trykker et par gange for at være sikker på, at din patron er helt tom.

Har du trykket på karboniseringsknappen og fortsætter din kulsyremaskine med at frigive gas, må du her ikke røre ved maskinen. I stedet skal den blive stående i opretstående stilling indtil den hvislende lyd stopper. Herefter må kulsyrepatronen skrues ud og en ny kan sættes ind.

Lækker kulsyrepatronen efter den er skruet i din Sodastream-maskine kan det skyldes en tryklækage mellem kulsyrepatronholderen og kulsyrepatronventilen der opstår, hvis kulsyrepatronen skrues for stramt ind i holderen. Oplever du lækage, skal du fjerne kulsyrepatronen med det samme og se om gummi-pakningen sidder korrekt mellem maskine og kulsyrepatron i gevindet.

Hvis pakningen mangler eller er gledet ud et sted, skal den eller en ny placeres korrekt igen. Du kan finde en ekstra skive (en lille sort gummiring) på bagsiden af ​​din kulsyremaskine. Vær opmærksom på, at patronen kan være kold.

Hvordan skal kulsyrepatronen opbevares?

Da patronen indeholder CO2 er det vigtigt, at du opbevarer den et sikkert sted. Komprimeret gas har en tendens til at udvide sig, hvis det bliver udsat for varme i længere tid. Sørg derfor for at opbevare dine patroner et køligt of tørt sted.

Hver kulsyrepatron fra Sodastream er forsynet med en unik sikkerhedsventil, som sikkert frigiver gassen, hvis trykket i kulsyrepatronen pludseligt skulle stige. Det er dermed ikke farligt at opbevare kulsyrepatroner i hjemmet.

Sodastream flasker

Alt efter, hvilket design og hvilket materiale du ønsker dine flasker i, har du flere forskellige valgmuligheder. Du skal dog være opmærksom på, at nogle flasker kun passer til bestemte maskiner.

Når du vælger flasker til din maskine, er det en god idé at købe flere end en enkelt, da du så nemt kan lave flere forskellige drikke, før gæsterne kommer.

Brug ikke flasker til din maskine, som ikke er fra Sodastream. Går din maskine i stykker, efter du har anvendt en kopi, vil garantien bortfalde. Sodastream står ikke inde for kvaliteten af kopiflasker og kan dermed heller ikke garantere, at de virker.

Hvordan rengør man plastik/PET-flasker til Sodastream?

En plastik/PET- flaske skal rengøres i hånden. Med mindre det står tydeligt på flasken tæler den ikke at komme i opvaskemaskinen og skal derudover vaskes ved under 50 grader.

For at fjerne kalk og lugte fra flasken, anbefales det at bruge Sodastreams rengøringstabletter. Med disse tabletter bliver det let og ligetil at rengøre dine flasker. Alt du skal gøre, er at fylde flasken med vand og opløse en rengøringstablet i den. Herefter vil tabletten klare resten.

Hvorfor har Sodastream plast-flaskerne en udløbsdato?

Da flaskerne er nødt til at modstå kontinuerlig karbonisering under pres, mister de med tiden deres fleksibilitet. Af sikkerhedsmæssige årsager skal udløbsdatoen på flasken derfor kontrolleres og nye flasker bruges, så snart udløbsdatoen er nået.

Bliver flasken ikke skiftet ud efter udløbsdatoen er nået, vil du kunne risikere at sikkerhedsbunden springer.

Flasken skal også skiftes, hvis den er kommet i opvaskeren, fryseren, er blevet udsat for en varmekilde eller er blevet ridset, da dette også kan føre til at den mister fleksibiliteten.