NESCAFÉ® Dolce Gusto® - Alt du skal vide om kapsler og maskiner
8. apr. 2019

NESCAFÉ® Dolce Gusto® - Alt du skal vide om kapsler og maskiner

Bemærk: Dette er en artikel. Søger du billige kapsler til Dolce Gusto kan du se vores udvalg her.

Vi har solgt NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsler siden 2011 – og har her samlet svarene på alle de spørgsmål, som vi har modtaget fra vores kunder.

Artiklen er delt op i 5 hovedområder:

Kapsler til Dolce Gusto

Hvad er Dolce Gusto® og hvem er det til?

Navnet NESCAFÉ® Dolce Gusto® er en sammensætning af Nestlés velkendte kaffemærke NESCAFÉ og det italienske ord ”Dolce Gusto” som betyder ”den søde smag”. Kaffesystemet kom til Danmark for 10 år siden og var en stor nyhed, fordi NESCAFÉ® Dolce Gusto® gjorde det muligt at lave ”Café kaffe” hjemme hos sig selv.

Forskellen på andre kapselmaskiner og Dolce Gusto er, at du med denne maskine kan lave mere end sort kaffe. Som en af få kaffekapselmaskiner, kan du på denne maskine lave mange forskellige kaffe-drikke med mælk. Dette er eksempelvis drikke som cappuccino, cortado eller caffe latte. Dolce-Gusto kapslerne indeholder allerede mælk, så du skal ikke bekymre dig videre om at varme mælken og har på kort tid din favoritkop ved hånden.

En NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine kan brygge alle kopstørrelser fra helt små espressoer til store krus, og det tager ca. 45 sek. at brygge 200ml kaffe.

I dag kan man få over 30 forskellige varianter af kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner, som dækker over forskellige varianter sort kaffe, kaffevarianter med mælk som f.eks. latte macchiato, cappuccino, kakao og te. Selve maskinerne fås i flere forskellige prisklasser og modeller og forskellige farver.

NESCAFÉ® Dolce Gusto® er til dig, der gerne vil kunne spørge dine gæster “hvad for en kaffe kunne du tænke dig?” i stedet for bare “Vil du have kaffe?”.

Fordele ved NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskiner

 • De er nemme at betjene og det er angivet på kapslerne, hvor meget vand der skal bruges. Der er få knapper på maskinen og det fremgår tydeligt, hvad de skal bruges til.
 • Kapslerne kommer i forskellige smagsvarianter og styrker. Dermed kan du finde din yndlingskaffe, uanset hvilken type kaffe du holder af.
 • De er meget nemme at rengøre, da kapslen skal blot fjernes efter brug.
 • Kapslerne er lufttætte, så kaffen holder sig helt frisk. Det sikrer, at hver eneste kop er en aromatisk smagsoplevelse.
 • De kan brygge både kolde og varme drikke.
 • De slukker automatisk efter en periode uden brug.

Ulemper ved NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskiner

 • De laver kun en kop kaffe ad gangen.
 • Det er dyrere end kaffe lavet på kaffemaskine.
 • Kaffekapsler af plast er ikke særlig gode for miljøet, så det kræver at man sorterer sit affald, hvis man gerne vil passe på miljøet. 

Et par overvejelser inden du køber en NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine

Rigtig mange kaffemaskiner ender med at stå bagest i køkkenskabet, fordi man måske har fået tilbudt en billig maskine og så ender med at finde ud af, at den slet ikke passer med ens kaffeforbrug. Det er der vel ingen grund til at vi fortæller? Det er vel bare tekst som vil skabe tvivl om køb.

Hvis du godt kan lide at lave en stor kande kaffe og drikke den i løbet af dagen, passer NESCAFÉ® Dolce Gusto® ikke til dit behov. Men hvis du omvendt hellere vil nyde en kop rigtig god yndlingskaffe, er du på rette spor. Så kan du også glæde dig over, at der ikke er spild med NESCAFÉ® Dolce Gusto®, i forhold til en traditionel kaffemaskine, hvor halvdelen af kaffekandens indhold ofte ender i køkkenvasken sidst på dagen.

Hvilken NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine skal jeg vælge?

NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskiner fås i mange prisklasser - fra 300 kr. til 1.500 kr. Sådan som vores priser er sammensat – og er omskiftelige, synes jeg ikke vi skal tale om priser. Funktionerne i maskinerne er næsten ens, så prisforskellen skyldes især maskinernes udseende og kvalitet. Når du skal vælge din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine, skal du derfor spørge dig selv om, hvor vigtigt udseendet er for dig, hvor stor en vandtank du har brug for og om du ønsker en manuel eller automatisk maskine.

Med den automatiske NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine foregår doseringen automatisk, ved et hurtigt valg på maskinen. 

Vedligeholdelse af en NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine

En NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine kræver ikke meget vedligeholdelse. Den skal bare afkalkes jævnligt, og anbefaler vi at man tørrer maskine og drypbakken over med en klud efter brug. Kapselbeholderen kan du komme i opvaskemaskinen efter behov. 

Hvor ofte skal jeg afkalke min NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine?

Vi anbefaler afkalkning af din NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine hver 2. måned hvis du bruger den hver dag Eller efter 200 kopper – hvad der end kommer først. Der er stor forskel på vandets hårdhed alt efter hvor man bor, og det er typisk bedre at afkalke én gang for meget end én gang for lidt.

Ved at afkalke din NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine regelmæssigt opnår du følgende fordele:

 • Forlængelse af maskinens levetid
 • Sikring af den rette temperatur
 • Sikring af den rette kopmængde
 • Bedre vandgennemløb
 • Mindre støj
 • Forebyggelse af funktionsfejl
 • Optimal smagsoplevelse

Hvilke tegn er der på at min NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine trænger til afkalkning?

 • Maskinen blinker rødt.
 • Brygningstiden er forlænget.
 • Trykket i maskinen er reduceret eller ujævnt
 • Kaffen er ikke så varm som den plejer.
 • Maskinen begynder at dryppe ved udløbet.

Kan jeg bruge almindeligt afkalkningsmiddel til min NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine?

Det fremgår i brugsvejledningen til NESCAFÉ® Dolce Gusto® -maskinerne, at man ikke må anvende almindeligt afkalkningsmiddel til afkalkning af sin maskine.

NESCAFÉ® Dolce Gusto® har udviklet et afkalkningssæt der passer præcis til NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskinerne.

Kan jeg afkalke min NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine med eddike?

Man bør ikke må anvende eddike til afkalkning af sin NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine. Årsagen til dette er, at varmelegemer nemt ætses af eddike. Samtidig er det desværre set, at eddike ikke er tilstrækkeligt effektivt mod kalk.

Sådan afkalker du din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine:

Sådan afkalker du din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine:

 1. Hæld 0.5 liter vand i vandbeholderen i vandbeholderen og opløs "Nescafé Dolce Gusto Descaling" heri.
 2. Placér en beholder, stor nok til at indeholde samme mængde vand som vandbeholderen, ved maskinens udløb.
 3. Hold "Tænd/Start-knappen" nede i 5 sekunder indtil den blinker grønt.
 4. Hvis maskinen er automatisk skal den sættes til maksimum.
 5. Start maskinen med varmt vand (Ved automatiske maskiner tager afkalkningen cirka 3 min. På manuelle maskiner lader du blot al vandet fra tanken passere gennem maskinen).
 6. Når programmet er ved at være afsluttet blinker maskinen grønt i 2 min. Når denne lyser grønt konstant er afkalkningsprogrammet slut.
 7. Skyl vandtanken med rent vand og fyld den herefter med rent vand. Start maskinen (varmt vand) og lad det rene vand køre igennem maskinen.
 8. Når vandet er passeret gennem maskinen lad da maskinen stå i 2 minutter.
 9. Slå maskinen over på "koldt vand" og lad den stå i yderligere 2 min. uden vand i beholderen.
 10. Din Dolce Gusto er nu afkalket og klar til brug.

Denne video viser hvordan du afkalker trin for trin: 

NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskinen virker ikke

Nedenfor har vi beskrevet hvordan du finder hjælp til de problemer, der oftest kan opstå med din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine. Hvis dette ikke hjælper dig, anbefaler vi at kontakter den butik hvor den er købt og har kvitteringen klar. 

Hvor kan jeg finde en brugermanual til NESCAFÉ® Dolce Gusto®?

Du kan finde alle brugermanualer på NESCAFÉ® Dolce Gusto®s egen hjemmeside

Hvorfor blinker min NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine rødt?

Hvis din NESCAFÉ® Dolce Gusto®-maskine blinker rødt, trænger den sandsynligvis til afkalkning.

Dolce Gusto® kompatible kapsler

Ud over de originale kaffekapsler kan du også finde et stort udvalg af billige uoriginale kapsler til Dolce Gusto.

Kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto® produceres af nogle af verdens største virksomheder med stor erfaring inden for produktion af kaffe og kakao. Derfor er smag og aroma i høj kvalitet - ligesom i de originale NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsler.

Er det lovligt at bruge kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®?

NESCAFÉ® Dolce Gusto®s patent på kapsler udløb efter 20 år i 2016. Det er derfor fuldt lovligt at sælge og købe kompatible kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Er NESCAFÉ® Dolce Gusto® miljøvenlig?

Kapselkaffe får ofte kritik for at ikke at være miljøvenligt. Men du kan sagtens drikke NESCAFÉ® Dolce Gusto® kaffe og passe på miljøet samtidig, ved at sikre at kapslerne bliver genanvendt. 

Sådan genanvender du dine NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsler 

Du kan gratis genanvende dine Nescafé Dolce Gusto kapsler hos Kaffekapslen. Når du tilføjer Nescafé Dolce Gusto kapsler til kurven, får du automatisk en label til forsendelse med, som sørger for at dine kapsler bliver genanvendt.

Kapslernes materialer vil med dette program blive separeret og genanvendt 100%. Den tilbageværende kaffe i kapslerne bliver komposteret. Plasten bliver findelt og presset ud i granulater, i tynde plader eller smeltet om og genanvendt til nye produkter såsom parkbænke eller bliver til råmateriale. Dine brugte kapsler får derved et nyt liv

Alternativt er det vigtigt at huske, at plastik kan genanvendes og det er derfor vigtigt, at man ikke smider kapsler i samme skraldepose som alt andet affald. Kapsler skal i stedet i særlige containere til plastic på lossepladsen. Mange miljøbevidste forbrugere har derfor en ekstra skraldepose kun til kapsler, som de kan tage med til lossepladsen, når posen er fyldt op.

Kan man købe økologiske kapsler til NESCAFÉ® Dolce Gusto®

NESCAFÉ® Dolce Gusto® har et udvalg af udsøgte økologiske kaffevarianter.

Kan man genbruge sin gamle NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine?

Hvis du ønsker at genbruge din kaffemaskine, så tag den med tilbage til den butik, du købte den i. Her vil du få den nødvendige hjælp. Ønsker du flere informationer, henviser vi til NESCAFÉ® Dolce Gusto®s egen hjemmeside

Ofte stillede spørgsmål til Dolce Gusto

mange valgmuligheder i NESCAFÉ® Dolce Gusto® sortiment betyder, at der er forskel på både smag og mængde. Nogle er med en kapsel for sig selv med mælkeindholdet - det er de fordi man så sikrer, at kaffen brygges optimalt, mens at mælken bliver dejlig let og skummende. Nogle varianter er også tilsat sødme, så man f.eks. kan få en dejlig rund karamel eller vaniljesmag.

Mange vælger at starte ud med at prøve lidt forskellige varianter, så man kan smage sig frem. Det er også godt at have et bredt udvalg når der kommer gæster, for alle har sin egen favorit.

Prøv eventuelt en af vore mange pakketilbud til Dolce Gusto.

Kan man lave forskellige typer af kaffe lige efter hinanden?

Ja, du kan lage forskjellige kopper NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kaffe, te eller kakao etter hverandre, uten at koppene får smak av hverandre.

Hvis NESCAFÉ® Dolce Gusto® kaffen ikke bliver varm nok

En kop NESCAFÉ® Dolce Gusto® kaffe skal nydes lige efter brygning, derfor kan du opleve at kaffen har en lavere temperatur end kaffe fra en traditionel kaffemaskine.

Hvis du gerne vil have en varmere kop kaffe, har vi her et par tips:

 • Varm din kop med varmt vand inden brygning, en kold kop afkøler kaffen hurtigere
 • Hvis du bruger en ske til at røre rundt i kaffen, kan ud varme den kort under varmt vand inden brug.
 • Måske trænger din NESCAFÉ® Dolce Gusto® maskine til afkalkning.

Hvilken slags mælk er der i NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsler med mælk?

Mælketypen i NESCAFÉ® Dolce Gusto® er forskellige efter variant. Mange er med sødmælk, men der findes også light varianter, hvor en lettere type mælk indgår. 

Hvor mange kalorier finnes det i NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Kalorieindholdet i en kop NESCAFÉ® Dolce Gusto® varierer fra under 5 til 150 kalorier -der kan dukke en variant op med mere eller mindre, det kan vi ikke sige.per kop, alt efter hvor meget mælk og kakao der er i og om der er tilsat sukker. På NESCAFÉ® Dolce Gusto® egen hjemmeside> kan du se kalorieindholdet i hver variant. Ved vores øvrige kompatible varianter kan kalorieindholdet ved at kontakte vores kundeservice

Kan NESCAFÉ® Dolce Gusto® kaffe blive for gammel?

Holdbarheden på Dolce Gusto kapsler varierer. Du kan altid se mindst holdbarhedsdatoen på vores produkter. De fremgår i produktspecifikationerne i produktbeskrivelsen.