Nespresso® Vertuo® - Svar på dine spørgsmål om den nye dreng i klassen

Artiklen er delt op i 5 hovedområder:

Hvad er NESPRESSO® VERTUO®?

Hvad er forskellen mellem Nespresso Original og Nespresso Vertuo?

Fordele ved NESPRESSO® VERTUO®

Ulemper ved NESPRESSO® VERTUO®

Findes der kompatible kapsler til NESPRESSO® VERTUO®?

Grundlæggende om Nespresso® Vertuo®

Hvad er Nespresso® Vertuo® og hvem er det til?

For første gang i 30 år er Nespresso® kommet med et helt nyt system og tilhørende kapsler. Systemet passer rigtig godt til kaffebehovet her i den nordlige del af Europa, hvor vi gerne nyder store kopper kaffe og hvor mange holder af den sorte kop kaffe.

Med Nespresso® Vertuo® kan du lave 5 forskellige kaffestørrelser:

 • 40 Espresso
 • 80 ml Dobbelt Espresso
 • 150 ml Gran Lungo
 • 230 ml Coffee Mug
 • 414 ml Alto

Kapslerne har et stregkodesystem der gør, at maskinen selv aflæser kapslen og doserer kopstørrelsen herefter.

Hvad er forskellen mellem Nespresso® Original og Nespresso® Vertuo®

Den primære forskel mellem Nespresso® Original og Nespresso® Vertuo® er portionsstørrelserne, hvor der er flere valgmuligheder med Nespresso® Vertuo®. Herudover har Nespresso® Vertuo® et stregkodesystem, som gør det nemt at lave kaffen ligesom den er tiltænkt. Så kort sagt er forskellen at Nespresso® Vertuo® kan lave større portioner og har automatisk dosering. De unikke stregkoder betyder, at der ikke findes kompatible kapsler til Nespresso® Vertuo®, som der f.eks. gør til Nespresso® og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hvordan fungerer en Nespresso® Vertuo® maskine?

Nespresso® Vertuo®-maskinen er meget nem at anvende. Man fylder vandtanken og indsætter en kapsel. Hver kapsel har sin egen stregkode som Nespresso® Vertuo®-maskinen aflæser. Kapslen fortæller altså maskinen, hvad temperaturen på vandet skal være, hvor meget vand den skal bruge, hvor stærk kaffen skal laves samt hvor lang tid den skal brygge. Det tager omkring 15-20 sekunder at brygge en kop kaffe.

Hvad er Centrifusion™ teknologi

Det lyder meget avanceret, når Nespresso® Vertuo® beskriver at deres Vertuo® Plus maskiner bruger Centrifusion™ teknologi. Alt du behøver at vide er, at når du har indsat kapslen, vil maskinen aflæse stregkoden på kaffekapslen og derefter blande vand og kaffe og lade dette rotere med op til 7.000 omdrejninger i minuttet, til den helt perfekte kop kaffe står klar.

Fordele ved Nespresso® Vertuo®

 • Nemt og enkelt med kun en enkelt knap
 • Kan lave både store og små kopper kaffe
 • Stor udvalg i smagsvarianter inden for den sorte kop kaffe
 • Udseendet tiltaler mange, med rene linjer og enkelt design
 • Kapslerne er lavet i 100% genanvendelig aluminium

Ulemper ved Nespresso® Vertuo®

 • Maskinen ligger prismæssigt i den høje ende sammenlignet med øvrige kapselmaskiner
 • Prisen pr. kop kaffe (mellem 3.50 kr. og 5,50 kr.)
 • Der findes ikke kompatible kapsler til Nespresso® Vertuo®, kapslerne kan derfor kun købes gennem Nespresso®s egne butikker eller deres online webshop.
 • Laver kun sort kaffe
 • Ingen indflydelse på din brygning af kaffen

Hvad koster en kop Nespresso® Vertuo® kaffe?

Med Nespresso® Vertuo® er prisen pr. kop kaffe mellem 3,50 kr. og 5,50 kr. Da Nespresso® Vertuo® tilbyder varianter der kan lave større kopstørrelser end Nespresso® Original, er der mere kaffe i flere af kapslerne og kapslerne bliver derved dyrere.

Findes der kompatible kapsler til Nespresso® Vertuo®?

Nej, de unikke stregkoder betyder, at der ikke findes kompatible kapsler til Nespresso® Vertuo®, som der f.eks. gør til Nespresso® Original og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hvad kan en Nespresso® Vertuo® maskine lave?

Nespresso® Vertuo® kan lave 5 kop størrelser, alle med sort kaffe. Størrelserne er 40 ml, 80 ml, 150 ml, 230 ml, 414 ml. Grunden til, at nogle af dem har lidt sjove mål er, at de er regnet i “oz”, som er den måleenhed der anvendes i USA.

Bør jeg vælge en Nespresso® Vertuo® maskine

Hvis du godt kan lide en god kop kaffe og måske i forvejen har været glad for Nespresso® Original, vil du med Nespresso® Vertuo® kunne læne dig tilbage og lade kaffen lave sig selv, når du har valgt din smag og trykket på knappen. Hvis du omvendt har lidt Barista i dig og gerne vil nørde med indstillinger og smag, finder mange at Nespresso® Vertuo® for automatisk.

Hvis du godt kan lide kaffe med mælk som f.eks. Cafe Latte eller Cappucino, bør du i stedet overveje en Nespresso® Original, NESCAFÉ® Dolce Gusto® eller Tassimo maskine.