Senseo – alt du skal vide om Senseo kaffemaskine og kaffepuder
6. maj 2019

Senseo – alt du skal vide om Senseo kaffemaskine og kaffepuder

Bemærk: Dette er en artikel. Køb billige kaffepuder til Senseo her.

Denne artikel omhandler Senseo. Hvis du ønsker mere konkret viden om Senseo Switch 3in1 har vi lavet en anmeldelse af Senseo Switch 3in1

Denne artikel er delt op i 5 hovedområder:

Grundlæggende om Senseo

Hvad er Senseo og hvem er det til?

Senseo er et registreret varemærke for en kaffemaskine og et kaffebrygningssystem udviklet af hollandske Philips, som producerer maskinerne og Jacob Douwe Egberts som er en af verdens tre største kaffeproducenter. Senseos success bygger på to grundlæggende innovative ideer, nemlig de plader der anvendes til at holde kaffepuden, og kaffemaskinens unikke design.

Hvordan fungerer en Senseo maskine?

Senseo maskinen fungerer ved, at man starter med at fylde en tank op med vand. Herefter placeres en kaffepude, med den ønskede smag og styrke i en lille beholder, hvorefter man trykker på Start-knappen, og maskinen begynder at varme op. Herefter placeres en eller to kopper, og man trykker på en af de to knapper, der fylder hhv. en eller to kopper op. Senseomaskinen er enkel og må nærmere betegnes som en kaffeautomat end en egentlig typisk kaffemaskine. Senseo-maskinen er også væsentligt hurtigere til at brygge end en alm. kaffemaskine.

Man kan lave 1 eller 2 kopper kaffe ad gangen – stor eller lille, og det går hurtigt. Til en stor eller to små kommer man to kaffepuder i maskinen ad gangen. En stor kop svarer til hvad der kan være i et stort kaffekrus (200 ml) – eller til 2 små kopper. Man kan hæve og sænke den tud, kaffen kommer ud af, så det passer med højden af din kop. Ønsker du en maskine som også kan brygge en hel kande kaffe, kan vi henvise til Senseo Switch 3in1.

Du kan altså på under et minut få brygget enten 120 ml. kaffe i en kop eller 200 ml. i et krus, alt efter hvor kaffetrængende du er. Uanset størrelsen bliver kaffen brygget med den helt rigtige temperatur og tryk, så din kaffe altid bliver serveret varm og med et lag crema på toppen

Fordele ved Senseo

 • Kan brygge kaffe i forskellige størrelser
 • Har et pænt design og fylder ikke meget
 • Der kan anvendes kompatible puder, hvor prisen er lavere og der findes et stort udvalg
 • Brygger altid varm kaffe med crema

Ulemper ved Senseo

 • Støj ved brygningen af kaffen
 • Tager længere tid at varme op, end andre kapsel/pudesystemer

Bør jeg vælge en Senseo maskine?

Mange forveksler kaffepuder og kaffekapsler med hinanden. Men de er faktisk vidt forskellige. Kaffekapsler er skabt til det man kalder kapselmaskiner som brygger espresso, hvorimod kaffepuder hører til den klassiske filterkaffemaskine, som brygger filterkaffe – på en ny måde. Man kan lave 1 eller 2 kopper kaffe ad gangen – stor eller lille, og det går hurtigt. En stor kop svarer til hvad der kan være i et stort kaffekrus – eller til 2 små kopper. Man kan hæve og sænke den tud, kaffen kommer ud af, så det passer med højden af din kop.

Du skal derfor vælge Senseo, hvis du foretrækker smagen af frisklavet filterkaffe og er træt af at lave en hele kande kaffe, hver gang lysten melder sig.

Hvad koster en kop Senseo kaffe?

En kop Senseo kaffe koster mellem 0,8 kr. og 3,2 kr. alt efter om du køber originale Senseo puder eller billigere kompatible puder samt om det skal være en kop sort kaffe eller kaffe med mælk. En kop sort kaffe med puder fra Senseo koster 1,2 kr. og er derfor et billigt alternativ til f.eks. Nescafe Dolce Gusto, Tassimo og Nespresso.

Holdbarhed på puder

Kan Senseo puder blive for gamle?

Senseo puder har som oftest 2 års holdbarhed når pakken er uåbnet. I vores webshop vil du altid tydeligt kunne se vores mindst holdbarhedsdato, og den vil, med mindre andet er oplyst, altid være lang. Du kommer derfor ikke til at opleve at stå med puder, som ikke kan holde.

Hvorfor kan Senseo puder med mælk holde sig så længe?

Mælken i Senseo puder har gennemgået en særlig afdampningsproces. Formålet med denne proces er at forlænge produktets holdbarhed, mens de fleste af mælkens naturlige egenskaber bevares. Mælkepulveret i puderne gendannes til flydende mælk ved at tilsætte vand. På grund af det lave fedtindhold kræver mælkepulver ingen afkøling, med mindre det er blevet tilsat vand.

Hvordan bør jeg opbevare mine Senseo puder?

Forskellen på kaffekapsler og kaffepuder er, at puderne ikke indeholder plastik eller aluminium, som kaffekapsler typisk gør. Kaffepuder kommer i stedet i form af kaffe i et filter. Desværre kan kaffepuder på grund af dette design ikke holde på deres smag og aroma enkeltvis, som kaffekapsler kan. De begynder derfor at miste deres smag og blive mere hårde, fra pakken har været åbnet i omkring to uger. I stedet foreslår vi, at du afprøver en enkelt type kaffe ad gangen eller forsøger at opbevare puderne fra den åbne pakke i en lufttæt beholder eller pose.

Puder og kaffe

Hvor kan man købe puder til Senseo?

Senseo puder kan købes i de fleste større supermarkeder – er du løbet tør for kaffe, kan det derfor være en fordel at købe dem lokalt, så du har dem med det samme. Ønsker du et større udvalg, kan du med fordel købe online i vores webshop. Her kan du også læse, hvad andre kunder synes om de enkelte varianter. Hvis du har spørgsmål til omkring Senseo eller om at være kunde hos os, er du meget velkommen til at kontakte os.

Findes der kompatible puder til Senseo?

Ud over de originale kaffepuder kan du også finde et stort udvalg af billigere uoriginale puder til Senseo.

Kompatible puder til Senseo produceres af nogle af verdens største virksomheder med stor erfaring inden for produktion af kaffe og kakao. Derfor er smag og aroma i høj kvalitet - ligesom i de originale Senseo puder.

Er der forskellige størrelser kaffe puder til Senseo?

Senseo kaffepuder fås til en medium eller large kop, hvor en medium kop svarer til 120 ml. kaffe og en large kop svarer til 200 ml. Senseo puder til kaffevarianter med mælk er altid 120 ml.

Hvorfor er nogle af Senseo puderne hårde?

Kaffepuder fra Senseo er normalt bløde og fleksible. Enkelte kaffepudevarianter er dog hårdere. Det er de varianter, hvor der er mælk i kapslerne. Disse kapsler, såsom Café Latte og Cappuccino, indeholder en plastdispenser, som sørger for at blandingen af mælk og sukker, bliver perfekt og uden klumper.

Hvis dine almindelige kaffepuder er blevet hårde, kan det være et tegn på at de er blevet for gamle. Det er vigtigt at du opbevarer dine puder køligt, i direkte sollys og så skal det være lufttæt.

Hvad kan en Senseo maskine lave?

Med en Senseo-maskine kan du både lave det vi kender som sort kaffe eller Americano, koffeinfri kaffe og mange forskellige kaffetyper med mælk, f.eks. Latte og Cappucino. Herudover kan Senseo-maskinen lave varm kakao.

Hvilken kaffetype skal jeg vælge til min Senseo-maskine?

Vi anbefaler at du læser anmeldelser af vores produkter, ligesom du kan sortere produkterne i styrke o.lign. for at finde lige det du søger.

Er du nysgerrrig har vi sammensat en pakke med alle de mest populære Senseo varianter, dette er en god mulighed for at finde din egen favorit.

Hvis Senseo kaffen ikke bliver varm nok?

Hvis du gerne vil have en varmere kop kaffe, har vi her et par tips:

 • Varm din kop med varmt vand inden brygning, en kold kop afkøler kaffen hurtigere
 • Ligeledes afkøler en kold ske hurtigere kaffen, varm skeen kort under vand
 • Brug varm mælk. Hvis du ikke har en mælkeskummer, kan du selv skumme mælken.

Måske trænger din Senseo maskine til afkalkning.

Læs kundernes anmeldelse af Senseo

Vi har solgt Senseo puder i en del år og mange af vores kunder har anmeldt produkterne, og givet dem det antal stjerner de synes de fortjener. Udfor stjernerne ved hvert produkt i vores webshop, kan du i parentesen se, hvor mange der har anmeldt produktet.

Hvordan laver jeg kaffespecialiteter på Senseo?

Der findes en et fint udvalg af specialiteter til Senseo. Fælles for dem er at de er i hårdere kapsler end de normale, og så skal de bruge i Large Cup/Two Cup holderen. 

Er du I tvivl kan du følge denne simple guide:

Afkalkning og vedligeholdelse

Sådan vedligeholdes Senseo maskinen bedst

Vi anbefaler afkalkning af din Senseo-maskine hver anden måned. Der er stor forskel på vandets hårdhed, alt efter hvor man bor, og det er typisk bedre at afkalke én gang for meget end én gang for lidt.

Ved at afkalke din Senseo-maskine regelmæssigt opnår du følgende fordele:

 • Forlængelse af maskinens levetid
 • Sikring af den rette temperatur
 • Sikring af den rette kopmængde
 • Bedre vandgennemløb
 • Mindre støj
 • Forebyggelse af funktionsfejl

Hvad betyder det når Senseo maskinen begynder at larme?

Maskinen trænger formentlig til at blive afkalket.

Tegn på at Senseo maskinen trænger til afkalkning:

 • Brygningstiden er forlænget.
 • Trykket i maskinen er reduceret eller ujævnt
 • Drikken er ikke så varm som den plejer.
 • Maskinen begynder at larme

Kan jeg bruge almindeligt afkalkningsmiddel til min Senseo-maskine?

Vi anbefaler Philips Senseo afkalker, der er specielt designet til din Senseo kaffemaskine.

Kan jeg bruge eddike til at afkalke min Senseo-maskine?

Det anbefales ikke at bruge eddike til at afkalke din kaffemaskine. Dette kan beskadige den og give din kaffe en sur smag.  

Hvis Senseo maskinen ikke virker

Hvor kan jeg finde en brugermanual til min Senseo maskine?

Phillips hjemmeside kan du finde manualer til alle Senseo modeller.

Hvad betyder det når min Senseo maskine lyser/blinker rødt?

Brug disse trin, hvis indikatorlyset på din SENSEO®-kaffemaskine bliver ved med at blinke hurtigt.

 • Kontrollér, om vandtanken er fyldt over minimumsniveauet
 • Sørg for, at vandtanken er placeret korrekt
 • Kontroller, om flyderen har sat sig fast i vandtanken. Tøm vandtanken, og ryst den et par gange for at frigøre flyderen (se billedet for at se et eksempel på en flyder i vandtanken)
 • Rengør vandtanken med varmt vand og noget opvaskemiddel.
 • Sørg for at placere din SENSEO® i et rum, hvor temperaturen er over 10°C. Lad kaffemaskinen vende sig til det i en eller to timer, før du prøver igen.

Din SENSEO®-kaffemaskine burde virke igen, når lysindikatoren blinker langsomt.

Et indikatorlys, der blinker langsomt, indikerer, at din SENSEO®-kaffemaskine stadig er ved at varme op.

Kontakt Phillips, hvis indikatorlyset blinker langsomt i mere end 90 sekunder,

Hvorfor kommer der ikke så så meget kaffe i koppen?

Hvis der ikke kommer så meget kaffe i koppen som der plejer, trænger din Senseo-maskine højst sandsynligt til at blive afkalket.

Et andet problem kan være, at pudeholderen til din SENSEO®-kaffemaskine kan være tilstoppet. Prøv at bruge en af de andre pudeholdere, som blev leveret sammen med din SENSEO®. Hvis du mener pudeholderen kan være problemet, så følg disse instruktioner for at rengøre pudeholderen.

Rengør pudeholderen i opvaskemaskinen eller brug en børste til at rengøre pudeholderen

Sæt pudeholderen tilbage i kaffemaskinen

Har dette ikke løst problemet? Prøv at afkalke din SENSEO®-kaffemaskine med den pudeholder, der muligvis er problemet, placeret i kaffemaskinen.

Hvorfor løber vandet langsomt ud af min Senseo maskine?

Hvis drikken løber langsomt ud, trænger din Senseo-maskine højst sandsynligt til at blive afkalket.

Senseo og miljøet

Findes der økologisk Kaffe til Senseo?

Ja, der findes økologiske kaffepuder til Senseo.

Er Senseo maskinen miljøvenlig?

Først og fremmest er det vigtigt, at man kun køber en Senseo-maskine, når man har gjort det klart, at behovet er der. Alt for mange køkkenmaskiner ender med at stå bagest i køkkenskabet og samle støv efter noget tid. Start med at læse om Senseo i denne artikel og eventuelt vores anmeldelse af Senseo Switch 3in1. Du kan også læse vores kunders anmeldelser af maskinerne og kontakte vores kundeservice, hvis du alligevel skulle være i tvivl.

En Senseo-maskine er miljøvenlig i forhold til at mindske spild, da du kun laver den kop du skal drikke. Med en almindelig kaffemaskine ender det ofte med, at man lader kanden stå på blusset, og holder den varm i løbet af dagen. Derudover er Senseopuder lavet af papir, som derved at skåner miljøet i ift. plast og aluminiumskapsler.

Ofte stillede spørgsmål til Senseo

Slukker Senseo maskinen automatisk?

Senseo-maskinen er udstyret med Auto Sluk – som betyder at maskinen slukker automatisk efter brug. Hvor lang tid afgøres af, hvilken model du har.

Skal der være vand tilbage i vandtanken efter brygning på min Senseo maskine?

Maskinen anvender den helt rigtige mængde til brygning, det er derfor normalt, at der er vand tilbage i tanken efter brygning. Det anbefales altid at tømme vandtanken og hælde rent vand i før brygning.

Er Senseo kaffe malet?

Ja, men kaffen til Senseo puderne er finere formalet end almindelig kaffe. Kaffen er desuden mere ensartet formalet af hensyn til den specielle bryggemetode.

Indeholder Senseo kaffe allergener?

For viden omkring indhold i Senseos produkter henviser vi til Senseo. Ønsker du viden omkring øvrige Senseovarianter, kan vores kundeservice hjælpe.

Hvor meget Koffein er der i Senseo puder?

Koffeinindholdet er forskelligt for de enkelte blandinger, men i gennemsnit er indholdet ca. 75 mg pr. 100 ml. Er du i tvivl, kan du kontakte vores kundeservice.

Er der mælk i Senseo puder?

Sort kaffe til Senseo indeholder ikke mælk. Du vil under hvert produkt kunne se, om produktetet indeholder mælk - Er du i tvivl, skal du endelig kontakte vores kundeservice.

Senseo specialiteter (f.eks. Café latte, cappuccino, Choco break) indeholder mælk og er derfor ikke egnet til forbrugere med laktose- eller mælkeintolerance.

Hvor mange kalorier er der i en kop Senseo kaffe?

Senseo drikke med ren kaffe indeholder få kalorier. Hvis den drikkes uden sukker eller mælk, er antallet af kalorier pr. kop i gennemsnit 1 kalorie.

I øvrige Senseo varianter med mælkeindhold såsom Cappuccino, Latte og Choco Break er der stor forskel på kalorieindholdet alt efter om der er sukker eller mælk i.