Starbucks - Brygget til dem der elsker kaffe
11. sep. 2019

Starbucks - Brygget til dem der elsker kaffe

Starbucks er en amerikansk kaffekæde, som siden 1971 har været afgørende for, hvordan den moderne kaffe drikkes.

Hvem er Starbucks?

Det hele startede med tre studerende på San Fransisco Universitet. Igennem deres fælles forkærlighed for kaffe og te, mødte de Alfred Peet. Peet var en immigreret til USA fra Holland og havde igennem en årrække importeret Arabicakaffe til USA. Det inspirerede de tre venner til at starte deres egen butik med kaffebønner og kaffemaskiner. Butikken åbnede de i Seattle i bydelen Pike Place, som i dag er navnet på et en af de ældste signaturkaffeblends i Starbucks sortiment. Den lille butik blev hurtigt en succes, og derfor købte Starbucks ejet kafferisteri for at kunne følge med efterspørgslen.

I 1981 mødte Starbucks Howard Schultz. Schultz var ansat ved Hammarplast, som leverede udstyr til kaffebrygning hos Starbucks, og var imponeret af størrelserne på ordrerne fra den lille butik i Seattle. Derfor besøgte han selv butikken og forelskede sig straks i den unikke oplevelse som butikkerne allerede den gang gav kunderne. Derfor blev Howard Schultz ansat som marketing ansvarlig. Igennem de næste år besøgte Schultz bl.a. Italien, hvorfra han fik idéen til at omforme butikken fra kaffebutik til café. Herfra eksploderes Starbucks popularitet, som en del af Yuppiebevægelsen, og kaffebutikkerne indtog gadehjørner i USA og senere resten af verden.

I dag finder du Starbucks i alle verdenshjørner, ligesom flere af deres produkter findes i butikker og kiosker.

Hvad kan Starbucks?

Starbucks var de første som forstod at gøre kaffeviden forståelig for den almene forbruger. Med mere end 40 års erfaring har Starbucks derfor unik erfaring indenfor skabelsen af kaffeblends som adskiller sig på måder, så det både kan smages og forstås. Starbucks er altid af højeste kvalitet, både råvare og kaffeoplevelse. Du kan derfor trygt vælge Starbuckskaffe, hvis du skal forkæle dig selv eller dine gæster.

Hvem skal vælge Starbucks?

Du skal vælge Starbucks, hvis du er en kræsen forbruger med stor nysgerrighed. Starbucks kaffeblends er ikke blot opstået over natten. De har været igennem lange testprocesser for at optimere smag og kaffeoplevelse. Derfor findes der f.eks. Pikes Place Blend, som har været med siden begyndelsen – helt uden at ændre opskriften. Derudover er Starbucks kendt for at lave de bedste kaffespecialiteter såsom cappuccino og café latte.

Kan jeg bruge Starbucks?

Starbucks har efter en årrække, hvor deres produkter kun fandtes i egne butikker og i begrænset udbud, nu valgt at lancere flere af deres skønne produkter til et bredere publikum.

Starbucks til Nespresso giver dig let og enkelt den fulde Starbucks oplevelse på blot et øjeblik. Kapslerne indeholder de mange kendte kaffeblends, så du kan lave den variant du kender fra caféen hjemme hos dig selv.

Besøg Starbucks