Nespresso® Professional

13 produkter

Filter
Type
  1. kaffe (13)
Kopstørrelse
  1. Ristretto (3)
  2. Espresso (6)
  3. Lungo (4)
Styrke
  1. Meget mild (1)
  2. Mild (3)
  3. Medium (5)
  4. Stærk (2)
  5. Meget stærk (2)
Egenskab
  1. Aluminium (13)
  2. Koffeinfri (2)
  3. Rainforest alliance (13)
Mærke
  1. Nespresso® (13)

Hvad er Nespresso Pro?

Nespresso Pro er et system særligt udviklet til erhvervskunder. Maskinerne er bygget til stordrift, hvorfor de gør sig godt i kontormiljøer, restaurationsbranchen og lignende. Nespresso Pro maskiner gør det nemt, at give sine besøgende eller medarbejdere adgang til et stort udvalg af diverse kaffevarianter, da disse maskiner har indbyggede dispensere. Så skal man ikke selv putte kapslen i maskinen. Derudover kan Nespresso Pro maskiner ofte lave flere kopper samtidig, og har en langt større vandtank end de private modeller, som vi kender fra vores egne køkkener.

Er kapslerne anderledes?

Nespressos systemer deles op i 3 varianter:

Nespresso Original: Den velkendte fingerbølsformede variant, som de fleste kender. Til denne serie kan du købe billige kompatible kapsler.

Nespresso Vertuo: Et nyere bud på kaffemaskinen, som er opstået på det amerikanske marked, men som sidenhen er blevet lanceret i Europa. Dette system benytter sig af stregkoder, og der findes ikke kompatible kapsler til dette system.

Nespresso Pro: Kapslerne til dette system er flade og runde. Nespresso Pro maskiner er større og indeholder et system, hvor man kan have flere forskellige varianter af kapsler i maskinen, hvor man så kan vælge variant uden at skulle sætte kapslen i maskinen manuelt. 

Hvem er Nespresso?

Selvom idéen bag Nespresso har over 30 år på bagen, er Nespresso stadig verdens mest populære kaffekapselsystem. Systemet blev udviklet i 1976 af Eric Favre, som var ansat hos Nestlé. Systemet blev udviklet til erhvervsmarkedet, men opnåede i begyndelsen ikke den store succes. I årene herefter blev idéen videreudviklet, og igennem flere forsøg og tests relancerede man konceptet i midt af 80’erne. Denne gang fokuserede man i stedet for på den private forbruger, og det viste sig fra starten at være en stor succes. I slutningen af forrige årtusinde fandtes maskinerne i stadigt flere hjem, og Nespressos kundeklub voksede. I dag findes der Nespressobutikker i de største byer over hele kloden, og flere tusinde mennesker begynder dagen med en friskbrygget kop Nespresso.

Kaffe, kultur og miljø

Før en kaffekapsel bliver til din morgenkaffe, har den været igennem en lang proces, som allerede starter ved den spirende kaffebønne. Kaffebønner dyrkes i diverse lande omkring ækvator, hvor især Arabicabønnen trives. Nespressos mission er at skabe bæredygtige kaffeoplevelser til sine kunder, og det sker vha. en lang række tiltag, som sikrer ordnede forhold for kaffebønderne og naturen som omgiver plantagerne. Kaffeplantagerne har i generationer været eneste indtægtskilde i flere fattige område, hvorfor overlevelse har gået fremfor miljø og velfærd. Det har igennem tiden skabt grobund for kriminalitet, korruption og rydning af regnskov. Ved at give tilskud og undervisning har kaffebønderne og deres nærmiljø, nu fået værktøjerne til at dyrke kaffen i balance, hvor naturen ikke nyder overlast og hvor befolkningen har adgang til uddannelse og lægehjælp. Det giver fantastiske kaffeoplevelser og renere samvittighed når man skal lave kaffe.

Derudover har Nespresso iværksat sit eget system til genanvendelse, som du kan læse mere om her.

Kaffelande – Hvor er min kaffe fra?

Kaffebønner dyrkes primært i lande omkring ækvator. Selvom der findes mere end 60 forskellige sorter af kaffebønnefamilien Coffea, er det primært Arabica og Robusta som drikkes. Arabica-bønnen står for omkring 75% af verdens forbrug af kaffe, og kendes især for sin sødmefulde kaffesmag. Arabicabønnen trives især i højderne, hvor den gerne vokser på bjergsider og tåler ikke store udsving i temperaturen. Derfor findes Arabica især i Syd og Mellemamerika, samt Indonesien. Robustabønnen er mere modstandsdygtig og bliver ofte benyttet til espresso og i kaffeblends, da smagen er mere intens og syrlig. Robusta er nemmere at dyrke i plantager og bliver derfor kultiveret i store dele af Afrika og Asien.