Nespresso® - den ultimative guide til maskiner og kapsler
6. feb. 2019

Nespresso® - den ultimative guide til maskiner og kapsler

Bemærk: Dette er en artikel. Her kan du købe billige kapsler til Nespresso

Vi har solgt over 75 millioner Nespresso®-kompatible kapsler til kunder i hele Norden - og vi har her samlet svarene på alle de spørgsmål, som vi har modtaget fra vores kunder.

Artiklen er delt op i 5 hovedområder:

Nespresso kapsler

Hvad er Nespresso® - og hvem er det til?

Navnet Nespresso® er en sammensætning af ”Nestlé”, som er virksomheden bag Nespresso®, og kaffetypen ”espresso”. Nespresso® blev udviklet for mere end 30 år siden og er især gennem de sidste 10-15 år blevet et verdenskendt kaffesystem. Nespressos store succes er en kombination af maskinernes flotte design og udformning, den særlige brygning og heraf smag, samt de mange muligheder for at lave sin helt egen favoritkaffe.

Helt kort beskrevet, brygger en Nespresso®-maskine espresso og andre kaffevarianter fra en-portions kaffekapsler som sættes i maskinen. Maskinen åbner kapslen og - med et højt og specifikt vandtryk - fører vandet gennem kapslen og ned i koppen, således at den rette aroma udvindes og det kun er den mængde vand der skal bruges, som varmes.

Nespresso® kaffe er for alle som elsker kaffe og gerne vil betale lidt mere for en kop kaffe, som så til gengæld er skræddersyet din egen smag og præferencer for kaffetype, både når vi taler espresso, lungo (en lidt større kop kaffe) eller kaffe med mælk, som f.eks. cafe latte.

Fordele ved en Nespresso®-maskine

 • Maskinen er nem at betjene og det tager ikke mere end 30 sekunder at lave en kop kaffe.
 • Sammenlignet med en almindelig espresso-maskine er maskinerne billigere
 • Nespresso®-maskiner er meget nemme at rengøre, da kapslen skal blot fjernes efter brug
 • Det kræver ikke brugsanvisning eller teknisk viden at bruge en Nespresso®-maskine - der er få knapper og det fremgår tydeligt, hvad de skal bruges til.

Ulemper ved en Nespresso®-maskine

 • Det koster mellem 1 og 8 kroner at lave en kop kaffe på en Nespresso®-maskine.
 • Nespresso®-maskiner kan kun lave kaffe. Kapslernes størrelse gør, at de ikke kan indeholde nok kakaopulver til at lave en kop kakao. Der findes kakao-kapsler til Nespresso®, men de laver alle en meget lille eller en meget tynd kop kakao.
 • Kaffekapsler af aluminium og plast er ikke særlig gode for miljøet, det kræver derfor særligt hensyn til affaldssortering at være god ved miljøet. Alternativt kan du købe de lidt dyrere komposterbare kapsler til Nespresso®

Hvis du har spørgsmål til, hvilke kapsler der passer dig, er du altid velkommen til at ringe til vores kundeservice-afdeling. Alternativt kan du se vores udvalg af kompatible Nespresso®-kapsler.

Nespresso®-maskinen brygger som udgangspunkt kaffe i kopstørrelserne espresso (40 ml) og lungo (110 ml). De større maskiner kan også brygge ristretto (25 ml). Alle Nespresso®-maskiner kan indstilles til, at dosere mere eller mindre vand i en espresso eller en lungo.

Hvis du er til kaffe med mælk, kan mange maskiner også vælges med en integreret mælkeskummer. Alternativt kan man købe en separat mælkeskummer. Herudover er der mange der vælger en Nespresso®-maskine, fordi de er pænere end andre kapselmaskiner – og de fås i mange farver og designs, som kan pifte ethvert køkken eller kontor op.

Hvilken Nespresso®-maskine skal jeg vælge?

Nespresso®-maskiner fås i mange prisklasser. Nogle koster mindre end 500 kr., mens andre koster over 5.000 kr. Funktionerne i maskinerne er næsten ens, så prisforskellen skyldes især maskinernes udseende og kvalitet. Når du skal vælge din Nespresso®-maskine, skal du derfor spørge dig selv om hvor vigtigt udseendet er for dig og om du skal bruge en mælkeskummer

På Nespressos egen hjemmeside, kan du se alle modeller og læse om de enkelte modellers funktioner.

Nespresso® er for nylig kommet med en ny type af maskiner: ”Nespresso® Vertuo”. Systemet er helt anderledes end det almindelige ”Nespresso®-system” - og maskinerne bruger også andre kapsler. Ulempen ved en Nespresso® Vertuo maskine er, at der ikke kan laves kompatible kapsler til den – så derfor bliver det aldrig muligt at købe kapsler til en Nespresso® Vertuo på KaffeKapslen.dk.

Nespresso kopstørrelse

Sådan indstiller du kopstørrelsen på din Nespresso®-maskine

Du kan selv indstille kopstørrelse på din Nespresso®-maskine. Maskinen er fra ny indstillet til at lave en espresso på 40 ml og en lungo (stor kaffe) på 110 ml. Hvis du godt kan lide en ekstra stærk kaffe, kan du f.eks. indstille din espresso til 30 ml. – (se vejledning nedenfor). Hvis du synes at Nespresso® kaffe er for stærk, kan du indstille maskinen til at tilsætte mere vand. Det er altid samme mængde kaffe (5g) i kapslen der anvendes, men vandmængden afgør kaffens smag.

Ønsker du at din espresso eller lungo kop skal være større eller mindre, gøres det nemt, hvis du følger nedenstående trin:

 • Fyld vandbeholderen op og tænd maskinen.
 • Vent på at maskinen er klar (stopper med at blinke)
 • Indsæt kaffekapsel
 • Vælg den funktion du ønsker at programmere (espresso eller lungo) og hold knappen inde indtil der er den ønskede mængde i koppen, herefter slippes knappen
 • Maskinen er nu klar til brug. Nu laver den din ønskede størrelse, hver gang du trykker på den knap du indstillede.

Sådan nulstiller du kopstørrelsen på din Nespresso®-maskine

Hvis du ønsker at komme tilbage til fabriksindstillingerne i forhold til maskinens kopstørrelser, gøres det nemt, hvis du følger nedenstående trin:

 • Afbryd maskinen på tænd/sluk knappen
 • Tænd maskinen, imens du holder lungo knappen inde i 5 sek.
 • Maskinens fabriksindstillinger er nu gendannet

Vedligeholdelse af en Nespresso®-maskine 

Vi anbefaler at tømme vandbeholderen for vand, når maskinen ikke er i brug. Derudover anbefaler vi, at man regelmæssigt afkalker sin maskine, blandt andet for at forlænge maskinens levetid. Se afsnittet om afkalkning nedenfor.

Husk at rense udløbet regelmæssigt med rensenålen, som medfølger maskinen. Gøres dette ikke, kan man risikere, at maskinen tilstoppes af kalk og andre urenheder.

Hvor ofte skal jeg afkalke min Nespresso®-maskine?

Vi anbefaler afkalkning af din Nespresso®-maskine hver anden måned. Der er stor forskel på vandets hårdhed, alt efter hvor man bor, og det er typisk bedre at afkalke én gang for meget end én gang for lidt.

Ved at afkalke din Nespresso®-maskine regelmæssigt opnår du følgende fordele:

 • Forlængelse af maskinens levetid
 • Sikring af den rette temperatur
 • Sikring af den rette kopmængde
 • Bedre vandgennemløb
 • Mindre støj
 • Forebyggelse af funktionsfejl

Hvilke tegn er der på, at min Nespresso®-maskine trænger til afkalkning?

Her er tegn på, at din kaffekapselmaskine trænger til afkalkning:

 • Brygningstiden er forlænget.
 • Trykket i maskinen er reduceret.
 • Kaffen er ikke så varm som den plejer
 • Maskinen begynder at dryppe ved udløbet.

Kan jeg bruge almindeligt afkalkningsmiddel til min Nespresso®-maskine?

Det fremgår i brugsvejledningen til Nespresso®-maskinerne, at man ikke må anvende almindeligt afkalkningsmiddel til afkalkning af sin maskine.

Du kan derfor enten brugt det originale afkalkningssæt fra Nespresso® eller vores billige afkalkning til Nespresso®.

Vores kunder har været særdeles tilfredse med vores billigere alternativ til afkalkning, du kan læse deres vurderinger her.

Kan jeg afkalke min Nespresso®-maskine med eddike?

Det fremgår i brugsvejledningen til Nespresso®-maskinerne, at man ikke må anvende eddike til afkalkning af sin Nespresso®-maskine. Årsagen til dette er, at næsten alle varmelegemer i Nespresso®-maskinen er lavet af aluminium, som nemt ætses af eddike. Samtidig er det desværre set, at eddike ikke er tilstrækkeligt effektivt mod kalk.

Til afkalkning bør man i stedet bruge et afkalkningsmiddel baseret på citronsyre og eventuelt sulfaminsyre. Disse produkter er kendetegnet ved både at frigøre og opløse kalk. Derudover fjerner rensetabletterne også smagspåvirkende kaffeaflejringer, fedt og olie.

Bliver Nespresso®-kaffen ikke varm nok?

En kop Nespresso® kaffe skal nydes lige efter brygning, derfor kan du opleve at kaffen har en lavere temperatur end kaffe fra en traditionel kaffemaskine. Bryggetemperaturen ligger på 83-86°.

Hvis du gerne vil have en varmere kop kaffe, har vi her et par tips:

 • Varm din kop med varmt vand inden brygning, en kold kop afkøler kaffen hurtigere
 • Ligeledes afkøler en kold ske hurtigere kaffen, varm skeen kort under vand
 • Brug varm mælk. Hvis du ikke har en mælkeskummer eller mælkeskummer-funktion på din maskine, kan du selv skumme mælken
 • Vi har oplevet, at Nespresso®-maskinens tryk falder efter noget tid og dette kan have betydning for temperaturen. Prøv at brygge fem kopper lungo kaffe - uden kapsel - lige efter hinanden, dette gendanner både trykket og den oprindelige temperatur.
 • Måske trænger din Nespresso®- maskine til afkalkning.

Nespresso®-maskinen blinker

Hvis knapperne på din Nespresso®-maskine står og blinker, er det meget sandsynligt, at maskinen står i afkalkningsfunktion. Dette kan du afhjælpe ved at holde begge knapper (espresso og lungo knapperne) inde på samme tid, lyset vil nu begynde at lyse konstant. Hvis dette ikke hjælper, anbefaler vi, at du kontakter din Nespresso®-maskine forhandler.

Når du ringer til din forhandler, er det en god ide at være ved maskinen, da der ofte er spørgsmål der kræver, at du afprøver maskinen. Du vil formentlig blive spurgt om serienummeret til din maskine, så sørg for at have dette klar. Se hvordan du kan finde serienummeret nedenfor.

Hvor kan jeg finde en brugermanual til Nespresso®

Du kan finde alle brugermanualer på Nespressos egen hjemmeside.

Hvor finder jeg serienummeret til min Nespresso®-maskine

Serienummeret består af 19 cifre (kan indeholde både tal og bogstaver) og begynder med nummer 0 eller 1. Her finder du serienummeret:

 • På et klistermærke på drypbakken
 • Under maskinen, trykt på et klistermærke
 • Trykt på maskinens indpakning

Der løber vand fra Nespresso®-maskinen

Oplever du at der bliver vådt under din Nespresso®-maskine, eller der løber vand ved siden af? Din Nespresso®-maskine trænger højst sandsynligt til at blive afkalket.

Nespresso kompatible kapsler

Nespresso® kompatible kapsler

Originale Nespresso®-kapsler koster normalt mere end 3 kr. pr. kapsel, og der er derfor mange, der bruger uoriginale (”kompatible kapsler” eller ”kopikapsler”) til deres Nespresso®-maskine. Kompatible kapsler koster normalt 1,5-2 kr. pr. kapsel.

Kompatible kapsler til Nespresso® er typisk lavet af plastik. Derudover findes der økologiske kapsler og miljøvenlige (komposterbare) kapsler, hvilket man ikke kan få i det originale kapselsortiment fra Nespresso®.

Kompatible kapsler til Nespresso® produceres af nogle af verdens største virksomheder med stor erfaring inden for produktion af kaffe. Derfor er smag og aroma i høj kvalitet, ligesom i de originale Nespresso®-kapsler.

Da kompatible kapsler blev opfundet, oplevede man at disse gav problemer med maskinerne og f.eks. ikke passede i hullet eller ”stoppede” maskinen til. Disse problemer er for længst løst, og kompatible kapsler passer nu fint ned i alle Nespresso®-maskiner. Den eneste forskel er, at der engang imellem skal trykkes lidt hårdere på kapsel-lemmen ved anvendelse af kompatible kapsler. Når du lukker maskinen, skal du give lågen et fast tryk for at gennembore kapslen og foliet, men tving den ikke. Hvis det føles som om der er for meget modstand, skal du kontrollere om kapslen er indsat korrekt.

Bortfalder garantien, hvis jeg bruger andre kapsler end de originale kapsler fra Nespresso®?

Nej, garantien bortfalder ikke. Vi har modtaget skriftlig bekræftelse fra Nespresso® på netop dette. Vi har dog oplevet, at medarbejdere i f.eks. Nespresso®-butikkerne ikke er informeret om dette og derfor fortæller, at garantien bortfalder, hvis man bruger andet end de originale kapsler.

Hvis Nespresso® kan bevise, at anvendelse af kopikapsler er direkte årsag til at en maskine går i stykker, dækker garantien ikke. Hos KaffeKapslen har vi indtil videre solgt mere end 10.000.000 Nespresso® kompatible kapsler, og har aldrig oplevet, at Nespresso® har kunne bevise, at kompatible kapsler har ødelagt en Nespresso®-maskine.

Er det lovligt at bruge kompatible kapsler til Nespresso®?

Nespressos patent på kapsler til den originale linje udløb – som et almindeligt patent på denne type produkter gør efter 20 år - i 2012. Det er derfor fuldt lovligt at sælge og købe kompatible kapsler til Nespresso®.

Hvor kan man købe kapsler til Nespresso®?

Nespressos egne kapsler kan købes på deres website og i Nespresso® butikker rundt omkring i de større byer. I dag er udvalget af Nespresso® kompatible kapsler meget stort, de fleste dagligvarebutikker har en række mærker.

Hvis du vil have et stort udvalg og grundig vejledning omkring smag og styrke, anbefaler vi at du kigger på vores billige kapsler til Nespresso®. Her kan du også læse, hvad andre kunder synes om kaffen.

Til en start kan det være svært at vælge og at vide, hvad der passer i din smag. Vi har sammensat pakker med alle de mest populære kapsler, så kan du smage dig frem. Det er også godt at have et bredt udvalg når der kommer gæster, for alle har sin egen favorit.

Passer kompatible kapsler fra kaffekapslen.dk til alle Nespresso®-maskiner?

Kaffekapsler fra KaffeKapslen passer til alle Nespressos modeller fra den originale linje, dette dækker følgende modeller:

 • Citiz®
 • Umodel®
 • Pixie®
 • Essenza®
 • Lattissima®
 • Maestria®
 • Inissia®
 • Prodigio®
 • Expert® 

Kapslerne kan ikke anvendes til Nespressos andet system; Vertuo maskiner.

Kan Nespresso® kapsler blive for gamle?

Der er stor forskel på, hvor længe holdbarheden er på kaffekapslerne. Mindst holdbar til-datoen fremgår på siden af pakkerne med kaffekapsler.

Her hos KaffeKapslen har vi oplevet kunder, der var kede af at være kommet hjem fra et supermarked med kompatible Nespresso®-kaffekapsler, som var udløbet på datoen. Det sker ikke hos os.

Hos KaffeKapslen kan du altid tjekke holdbarheden på vores produkter, inden du handler.

Nespresso kapsler

Bæredygtige og miljøvenlige kaffekapsler til Nespresso®

Har du en kaffemaskine fra Nespresso® stående i hjemmet, så bruger du sikkert også kaffekapsler, som enten er fremstillet af aluminium eller plast.

Materialer som aluminium og plast bliver ofte brugt til kaffekapslerne, da disse kan holde på aromaen og kvaliteten af kaffen. Kapslerne sørger dermed for, at man altid får en velsmagende og frisk kop kaffe serveret.

Kapsler af aluminium eller plast er dog ikke særlig gode mod miljøet og derfor er der fundet et alternativ til de miljøbevidste, som kaldes komposterbare kaffekapsler. De komposterbare kapsler er udarbejdet af naturlige plantefibre og kan bruges i alle Nespresso®-maskiner.

Ønsker du at være mere miljøbevidst og har du ikke noget imod at betale lidt mere for dine kaffekapsler (men stadigvæk mindre end for de originale Nespresso®-kapsler), er komposterbare kaffekapsler et oplagt valg.

Hvad er komposterbare og miljøvenlige kapsler til Nespresso®?

Komposterbare og miljøvenlige kaffekapsler er lavet af en biomasse, som også betegnes bioplast. Bioplasten kan stamme fra majs, sukkerrør eller cellulose.

Ligesom aluminium og plast, kan også bioplast holde på aromaerne fra kaffen, da kapslen af bioplast kan laves 100% lufttæt. Den største fordel ved komposterbare kaffekapsler er, at de tager langt mindre tid om at blive nedbrudt, sammenlignet med kapsler af plast eller aluminium.

Eksempelvis vil det tage over 500 år for en aluminiumskapsel, før den vil være nedbrudt, hvorimod det kun vil tage omkring 12 uger for komposterbare kapsler, at blive omdannet til kompost. Endnu en positiv ting ved komposterbare kapsler er, at de er mere bæredygtige end aluminiums- eller plastkapsler.

Materiale som aluminium er en ikke-vedvarende ressource, som er meget energikrævende at producere, og som ved forbrænding udvikler forurenende røg. Også plast forurener naturen og er svær at nedbryde. Bioplast anvender mindre energi og producerer dermed også færre drivhusgasser, hvilket betyder at produktionen af bioplast skader miljøet meget mindre end produktionen af f.eks. aluminium.

Hvornår er en kapsel til Nespresso® bæredygtig?

For at en kapsel til Nespresso® officielt kan betegnes som komposterbar og dermed miljøvenlig, skal den igennem forskellige tests. Består kapslen disse tests, vil den blive certificeret komposterbar efter EU standarden EN 13432, der bestemmer, hvad kompost præcis må bestå af.

Kompost:

En certificeret komposterbar kapsel til Nespresso® skal kunne nedbrydes til mindst 90% på mindre end seks måneder, ved kontrollerede komposteringsforhold.

Derudover må den, ved nedbrydningen, ikke have en negativ virkning på komposteringsprocessen.

Med andre ord, må den ikke skade det naturlige kredsløb med kemi, som ikke tilhører naturen.

For at opfylde EU standarden og dermed være certificeret komposterbar skal hele kaffekapslen være 100% komposterbar, hvilket kan være en udfordring, da nedbrydeligheden ikke må gå ud over kapslens evne til at bevare kaffens gode kvalitet.

Eksempelvis tilbyder nogle kaffekapseludbydere kapsler, som har en komposterbar bund og et låg af plastik eller aluminium. Ønsker man at kompostere denne slags kaffekapsel, så skal man bare sørge for at fjerne låget, før man kan smide resten til komposten.

Hvor fås økologiske miljøvenlige kaffekapsler til Nespresso®?

Flere og flere producenter af kaffekapsler er begyndt at eksperimentere med mere miljørigtige kapsler, hvilket betyder, at der i dag findes et stadig voksende udvalg på markedet.

Man kan dermed få kaffekapsler, som er 100% plantebaseret og 100% komposterbar og som indeholder økologisk fairtrade kaffe. Med disse kaffekapsler er man både god mod miljøet og menneskerne, som høster og producerer ens kaffe.

Du kan finde et udvalg af økologiske og miljøvenlige kaffekapsler.

Kapslerne indeholder 100% økologisk kaffe. Herudover er kapslerne lavet af fibre fra sukkerrør, hvilket gør kapslerne 100% bio-komposterbare. Al emballage er dermed komplet nedbrudt efter ca. 12 uger. Selvom kapslerne er bionedbrydelige er indholdet stadig perfekt indkapslet og præserverer smagen perfekt.

Genbrug af kapsler til Nespresso®

Ønsker du ikke at skifte til biologisk nedbrydelige kaffekapsler, fordi du allerede har et andet yndlingsmærke, kan du være god mod miljøet på andre måder, ved at sortere dine brugte kaffekapsler korrekt.

Aluminium og plastik kan genanvendes og det er derfor vigtigt, at man ikke smider disse ting i samme skraldepose som alt andet affald. Aluminium og plastik skal i stedet i særlige containere på lossepladsen.

Mange miljøbevidste forbrugere har derfor en ekstra skraldepose kun til kapsler, som de kan tage med til lossepladsen, når posen er fyldt op.

Med den rette affaldssortering, kan man med god samvittighed anvende sin Nespresso®-maskine, når man har lyst til en enkelt kop kaffe. Nespresso®-maskinen bruger samtidig mindre strøm end en almindelig kaffemaskine, som er en synder, når det handler om CO2 udslip. Bruger man ovenikøbet fairtrade miljøvenlige kaffekapsler, som er økologiske, så vil kaffen smage endnu bedre.

Bruger man de originale Nespresso® kaffekapsler kan man sende dem retur til Nespresso® eller aflevere dem direkte i Nespresso® butikken og de afleverede kaffekapsler vil så blive genanvendt. Dette er desværre ikke muligt med Nespresso® kompatible kapsler.

Tips og opskrifter til den optimale kop kaffe

Kan man lave kakao på Nespresso®-maskinen?

Der findes kakao kapsler til Nespresso®, men dem vi har afprøvet, er ikke gået igennem vores smagstests. Vi mener, at der skal mere kakao i en god kop kakao, end de 5g som der kan være i en kapsel. Hvad der derimod smager rigtig godt er, at bruge din mælkeskummer til at skumme mælk og tilsætte kakaopulver til mælk, som f.eks. Nesquik. Denne type kakao kan du købe i de fleste dagligvarebutikker og på vores side under te og kakao.

Sådan laver du en god Cappuccino på din Nespresso®-maskine

En Cappuccino er en italiensk kaffedrik der laves af lige dele Espresso og varmt skummet mælk i en kop, med et drys af kakao, kanel eller muscatnød.

Vi anbefaler 2 dele espresso og 3 dele varm skummet mælk i en kop, hvor espressoen hældes i bunden og mælkeskummet ovenpå, herefter drys med kakao.

Hvis du ikke har en mælkeskummer, kan det nemt laves selv.

Sådan laver du en god Cafe Latte på din Nespresso®-maskine

Cafe Latte har været cafeernes mest populære kaffe i mange år, og forskellen til Cappuccino er, at der er mere mælk i Cafe Latte og den serveres i et højt glas, uden kakao/kanel drys.

Vi anbefaler en del espresso og to dele varm skummet mælk i et højt glas, beregnet til varme temperaturer. Først hældes mælk i bunden, hernæst en blanding af mælk og espresso i midten og ren espresso foroven. Du skal altså stå klar med det skummede mælk og hælde i, mens maskinen brygger i glasset.

Sådan laver du en god Irish Coffee på din Nespresso®-maskine

Irish Coffee bliver endnu bedre, når kaffen laves på din Nespresso®-maskine.

Til et glas skal du bruge et glas med fod, 3 cl. Irsk Whisky, 1 tsk. brun farin, 1,5 dl af din favoritkaffe og 3 spsk. flødeskum.

Brun farin hældes i et glas, glasset fyldes ¾ op med friskbrygget varm kaffe, whiskyen hældes over, der røres rundt og overfladen pyntes med friskpisket flødeskum

Sådan laver du mælkeskum uden en mælkeskummer

Hæld kold mælk mini eller skummet mælk i en kasserolle, (der skal være plads nok til at mælken kan skumme op), og varm op på komfuret ved lav varme (undgå kogning). Rør i mælken hele tiden, mens den varmes op. Der vil opstå en luftig skum af mælken og denne kan benyttes i kaffen.

Mælken vil dog hurtigt falde sammen igen, da fyldigheden er skabt af luftbobler, så server og drik kaffen med det samme.