Anmeldelse af Senseo® Switch 3in1

Den maskine vi har anmeldt er den sorte Senseo Switch 3-in-1 som kan købes her

Med den nye Senseo Switch 3-in-1 får du mere end bare en almindelig kaffekapselmaskine. Maskinen kan nemlig ikke kun lave en enkelt kop af din yndlingskaffe - den kan også lave et krus til de ekstra hårde morgener eller en hel kande filterkaffe, til når du får besøg eller vil have din kaffe med på farten. For at give dig et bedre overblik over, hvad denne maskine kan byde på, har vi herunder listet de overordnede fordele og ulemper ved at vælge en Senseo Switch 3-in-1-maskine:

Fordele

  • Kan brygge kaffe i tre forskellige størrelser
  • Har et pænt design, som ikke fylder for meget
  • Er kompatible med billige og et stort udvalg af puder
  • Brygger altid varm kaffe med crema
  • Sparer plads på køkkenbordet med to maskiner i én

Ulemper

  • Støj ved brygningen af kaffen
  • Drypper og kræver en del rengøring
  • Tager lang tid om at varme op
  • Har en lidt for lille termokande med plads til max 7 kopper
  • Medfølger mange ekstra dele som fylder i køkkenskuffen

Valgfri størrelse af kaffe på ingen tid

En af de største fordele ved en Senseo Switch 3-in-1-maskine er, at den ikke kun kan brygge en almindelig kop kaffe, men også giver dig mulighed for at brygge et helt krus eller lave en kande med filterkaffe. Herunder kan du læse om detaljerne for brygning af en kande, en kop eller et krus.

Filterkaffe - Brygning af en kande

I langt de fleste tilfælde kan Senseo Switch 3-in-1-maskinen erstatte en almindelig filterkaffemaskine, da Senseo-maskinen kan brygge en kande med 7 kopper, som kan holdes varme i minimum to timer ved morgenbordet eller på farten. Ved større forsamlinger kan maskinen dog ikke leve op til en almindelig filterkaffemaskines mulighed for at brygge 10-12 kopper kaffe ad gangen. Derudover er Senseo-maskinen også lidt langsommere om at varme op end andre maskiner og tager efter opvarmningen 8,5 minutter om at brygge en hel kande.

En anden fordel ved filterkaffe-funktionen er, at kaffen bliver brygget direkte ned i en termokande og derfor ikke behøver at blive stående på en varmeplade efter brygning for at holde på varmen. Dette sparer både strøm og gør, at du ikke behøver rejse dig hver gang, du skal have en genopfyldning - du tager bare hele kanden med dig. Filterkaffe-funktionen gør det også muligt for dig at brygge nøjagtig den filterkaffe, du holder allermest af, da maskinen fungerer ligesom alle andre filterkaffemaskiner. Med maskinens kompakte størrelse og mindre kapacitet i kanden skal det nævnes, at der kun skal bruges et kaffefilter af størrelsen 102 og ikke et standardfilter af størrelsen 104. Disse filtre er ikke lige så udbredte, men kan stadigvæk findes både i mange supermarkeder og du kan selvfølgelig også købe kaffefilter størrelse 102 online.

Kaffepuder - Brygning af kop eller krus med kaffepuder.

Udover den nye filterkaffe-funktion kan Senseo Switch 3-in-1-maskinen selvfølgelig også brygge dig en enkelt kop kaffe, som du kender det fra Senseos andre kaffepude-maskiner og nu også et helt krus. Du kan på under et minut få brygget enten 120 ml. kaffe i en kop eller 200 ml. i et krus, alt efter hvor kaffetrængende du er. Uanset størrelsen bliver kaffen brygget med den helt rigtige temperatur og tryk, så din kaffe altid bliver serveret varm og med et lag crema på toppen. Desværre er det ikke kun ved brygning af en kande, at maskinen tager lang tid om at varme op. Det tager derfor lidt længere end det lovede minut at lave en kop eller et krus på Senseo Switch 3-in-1-maskinen, mens denne også larmer lidt mere under brygningen end andre kaffepude- og kapsel-maskiner.

Kaffe for alle med god smag og crema

Selvom de fleste af os sikkert kan blive enige om, at vi elsker kaffe, er der alligevel forskel på, hvilken type kaffe, hvilken størrelse og hvor stærk, vi kan lide den. Uanset om du brygger en kop, en intens kop eller et krus kaffe med din Senseo Switch 3-in-1, er du garanteret en smagfuld og varm kop kaffe med crema på toppen. Alle kopperne bliver nemlig brygget med det helt rigtige tryk og temperatur - lige til at drikke. Også filterkaffen bliver brygget med det rigtige tryk og temperatur, men her afhænger styrken af kaffen selvfølgelig af, hvilken filterkaffe og hvor meget, du bruger.

Brygning af en intens kop kaffe

Med en Senseo Switch 3-in-1-maskine er det ikke muligt at indstille præcis hvor stærk, du vil have din kaffe, men maskinen har alligevel en funktion, hvor du kan brygge en lidt mindre og dermed stærkere kop kaffe. Med en almindelig Senseo kaffepude til en enkelt kop kaffe i maskinen, kan der nemlig trykkes to gange på ’kop-knappen’, hvis du gerne vil have en mere intens kop kaffe, hvorefter der ikke løber den samme mængde vand igennem som ved en almindelig kop. Denne funktion virker dog kun i kopstørrelse og dermed ikke ved krus. Alternativt kan de fleste kaffepuder findes i både en almindelig og en ekstra-stærk version alt efter hvor intens en kaffeoplevelse, du er til.

Brygning af mælkedrikke

Som udgangspunkt er Senseo Switch 3-in-1 ikke skabt til at lave diverse kaffespecialiteter med mælk, men det er stadigvæk muligt at finde puder med f.eks. cappuccino og kakao. Disse puder er typisk på størrelse med en kaffepude til et krus, men brygges stadigvæk kun med vand svarende til en kop for at gøre mælkedrikken mere smagfuld. Da Senseo Switch ikke kan brygge med det krævede tryk, er det ikke muligt at få den helt autentiske oplevelse, som man får med de mange kaffespecialiteter lavet på espressokaffe.

Udvalg af kaffepuder

Overordnet set kan du dog finde de fleste mærker og typer af kaffe til din Senseo-maskine, da kaffepuderne ikke er panteret, og det derfor er tilladt for alle at lave og sælge deres kaffe i pudeform. Af samme grund kan du også finde puder kompatible med din Senseo Switch 3-in-1-maskine i alle prisklasser, alt efter om du går efter originale eller kopi-puder. Se vores udvalg af kompatible Senseo kaffepuder og Senseo puder med Café Latté mv.. 

Opbevaring af kaffepuder

Forskellen på kaffekapsler og kaffepuder er, at puderne ikke indeholder plastik eller aluminium, som kaffekapsler typisk gør. Kaffepuder kommer i stedet i form af kaffe i et filter, hvilket er langt sundere for både dig selv og for miljøet. Desværre kan kaffepuder på grund af dette design ikke holde på deres smag og aroma enkeltvis, som kaffekapsler kan. De begynder derfor at miste deres smag og blive mere hårde, fra pakken har været åbnet i omkring to uger. I stedet foreslår vi, at du afprøver en enkelt type kaffe ad gangen eller forsøger at opbevare puderne fra den åbne pakke i en lufttæt beholder eller pose.

Stilrent og kompakt design

Selvom Senseo Switch 3-in-1-maskinen i og for sig kan erstatte både en almindelig kaffepude- eller kapselmaskine og en filterkaffemaskine, fylder Senseo-maskinen ikke mere på køkkenbordet end mange andre kaffemaskiner. Med sine mål på kun 15 cm i bredden, 40 cm i længden og 27 cm i højden, kan maskinen nemt placeres for enden af et køkkenbord, hvor også det stilrene design sørger for, at den ikke tiltrækker for meget opmærksomhed. Maskinen kan fås i fire forskellige farver, så du kan vælge den, der passer bedst ind i stilen i dit køkken. Standardmodellen er lavet i sort, hvid og rød, mens Premium-modellen er udstyret med et eksklusivt metal-look.

Selve maskinen er opbygget med en aftagelig vandbeholder og spildbakke. Hertil medfølger også en termokande med plads til 7 kopper, en filterholder, en måleske til at dosere filterkaffe samt to pude-holdere til henholdsvis en kop og et krus. Da du kun bruger Senseo Switch 3-in-1-maskinen til at brygge enten en kop, et krus eller en kande kaffe ad gangen, har du derfor altid flere dele liggende, som du ikke skal bruge. Det kan derfor være en god idé at have en hylde eller en skuffe tæt ved maskinen, hvor disse ekstradele kan opbevares, når de ikke er i brug.

En prisklasse, hvor alle kan være med

Med en Senseo Switch 3-in-1 kan du som nævnt tidligere nærmest erstatte både en alternativ kaffepude- eller kapselmaskine og en almindelig filterkaffemaskine. Selvom Senseo-maskinen med sin TripleBrew-teknologi altså kan langt mere end mange andre maskiner, så ligger den stadigvæk kun i et middelt prisleje, hvor alle kan være med. Også puderne til Senseo Switch 3-in-1-maskinen er til at betale. Generelt er puder billigere end kapsler, og herudover har du også mulighed for at købe en masse forskellige kopipuder som er kompatible med maskinen og dermed ofte endnu billigere.

Det er både muligt at finde kaffepude og -kapselmaskiner, som er billigere og dyrere end Senseo Switch 3-in-1. Med de dyrere maskiner får du muligvis en lidt bedre kvalitet og flere funktioner i forhold til f.eks. indstilling af kaffeintensiteten, indbygget mælkeskummer eller lignende. Sammenlignet med de billigere maskiner eller maskiner til samme pris har denne Senseo-maskine dog en rigtig god kvalitet, pænt design og mange kaffemuligheder i form af både kop, krus og filterkaffe-funktionerne. Hvis du er på udkig efter en god maskine som stadigvæk er til at betale, er Senseo Switch 3-in-1 derfor et rigtig godt bud!

Ofte men let rengøring

Hver gang du brygger en kop eller et krus kaffe med din Senseo Switch 3-in-1-maskine, gemmer der sig nogle kafferester i pudeholderen som også gerne drypper ned i spildbakken. Det er derfor nødvendigt at skylle delene til maskinen dagligt og også rengøre maskinen jævnligt. Især ved brug af puder til café latte, cappuccino eller kakao bliver pudeholderen meget klistret, og denne trænger derfor til rengøring efter blot en enkelt brygning. Selvom det kan lyde meget omfangsrigt og besværligt, er Senseo Switch 3-in-1 meget nem at rengøre på grund af de mange aftagelige dele. Langt de fleste af delene kan også gå i opvaskeren, så du ikke selv behøver at bruge tid med sæbevandet dagligt. Det skal dog nævnes, at vandbeholderen og termokanden ikke må komme i opvaskeren, da dette kan ødelægge disse dele.

Senseo Switch 3-in-1-maskinen har også en indbygget afkalkningsindikator, som blinker ved brug, når det er blevet tid til at afkalke maskinen. Hvis du afkalker maskinen, når der er brug for det, kan du ikke kun forlænge din Senseo-maskines levetid, men også opretholde den bedst mulige smag, størrelse og temperatur på hver eneste kop kaffe, du brygger. Afkalkningsprocessen indebærer to fulde gennemskylninger af maskinen med afkalkningsmiddel og to fulde gennemskylninger med rent vand. Det er vigtigt, at der kun bruges citronsyrebaseret afkalkningsmiddel, da afkalkningsmiddel med mineralske syre kan ødelægge maskinen. Du kan for eksempel benytte Senseos egen afkalkningsmiddel.Vi anbefaler at du afkalker din Senseo-maskine hver 2. måned eller efter 200 kopper – hvad end der kommer først. Ligesom det er vigtigt at du afkalker din maskine, hvis den har stået ubrugt i en længere periode.

Bedre for miljøet end alternativerne.

Ikke nok med at Senseo Switch 3-in-1-maskinen er flot, god til prisen og kan erstatte to maskiner med én, så er den også et godt valg for miljøet. Selve emballagen til maskinen er lavet af over 90 % genanvendelige materialer, og brugsanvisningen er lavet af 100 % genbrugspapir. Derudover slukker maskinen selv, hver gang du har brygget en kop, et krus eller en kande kaffe, så du ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt. Det er af samme grund også godt for miljøet at filterkaffen brygges direkte ned i en termokande, så du ikke behøver at bruge strøm på, at en varmeplade holder kaffen varm, som er tilfældet med mange andre filterkaffemaskiner. Sidst men ikke mindst er alle kaffepuderne bionedbrydelige - både de originale og kopierne. Så alt i alt har du ingen grund til dårlig samvittighed med en Senseo Switch 3-in-1-maskine!

Tips og tricks til maskinen

Hvis du allerede har anskaffet dig en Senseo Switch 3-in-1, har vi her samlet nogle generelle tips og tricks til, hvordan du får mest muligt ud af din maskine.

Sådan indstiller du intensiteten

Når du har brug for en lille, men stærk, kop kaffe til at sætte gang i dagen, kan du med din Senseo Switch 3-in-1-maskine brygge en ekstra intens kop af din yndlings kaffepude. Alt du skal gøre er at fylde vand i vandbeholderen, sætte en almindelig kaffepude i kopstørrelse i pudeholderen og derefter trykke to gange på kop-knappen i stedet for én gang, som du plejer. Begge to tryk skal ske inden for 3 sekunder, ellers registrerer maskinen det ikke. Herefter vil din Senseo-maskine begynde at varme op og brygge en kop kaffe, som du er vant til - blot med brug af en mindre mængde vand.

Maskinen fortæller dig, når det er tid til afkalkning.

Ligesom med alle andre kaffemaskiner samler der sig kalk fra vandet i din Senseo Switch 3-in-1 over tid, hvilket kan påvirke kvaliteten af den kaffe, der brygges. Hvis du oplever, at din maskine ikke brygger en lige så stor kop kaffe, som den plejer, eller at din kaffe ikke brygges varm nok længere, kan dette være fordi, maskinen trænger til at blive afkalket. Uden afkalkning af din Senseo-maskine er der generelt større risiko for, at der opstår fejl, og at din maskine begynder at larme mere end normalt. Din Senseo Switch 3-in-1-maskine er også produceret med en indbygget afkalkningsindikator, som blinker under opvarmning og brygning af din kaffe, når det er ved at være tid til at afkalke igen. Hvor ofte indikatoren blinker afhænger af, hvor ofte maskinen bruges, og hvor meget kalk der er i vandet, hvor du bor. Afkalkningsindikatoren (CALC-indikatoren) er placeret i forlængelse af knapperne på toppen af din Senseo-maskine, som den sidste lille lampe efter kande-knappen. Efter afkalkningen af maskinen vil indikatoren igen stoppe med at blinke ved brug. Når det er tid til at afkalke kan du med fordel købe Senseo Afkalkningssæt - der medfølger altid en nem vedledning, så din maskine får de bedste afkalkning.

Sådan ved du, hvilken pudeholder, du skal bruge

På de fleste af pakkerne med Senseo Switch-3-in-1-kompatible kaffepuder, kan du læse om puderne er til en kop (120 ml.) eller et krus (200 ml.). Puderne til en kop skal i den lille pudeholder og puderne til et krus skal i den store pudeholder. Pudeholderne er også markeret med en lille kop eller krus på håndtaget. Hvis du skal brygge en kop med en mælkedrik (f.eks. café latte, cappuccino eller kakao), er puderne dog større end almindelige kaffepuder i kopstørrelse og skal derfor placeres i pudeholderen til krus i stedet for - dette er beskrevet mere detaljeret i afsnittet ovenfor.

Hvis ikke det er noteret på pakken med kaffepuder, om puden er til en kop eller et krus, kan du altid afprøve, om kaffepuden kan være i pudeholderen til en kop. Hvis puden passer her, er puden lavet til at brygge en kop (du må aldrig bruge vold for at lukke låget). Hvis kaffepuden ikke passer i denne pudeholder, skal du i stedet bruge pudeholderen til krus. Om du herefter skal trykke på kop- eller krus-knappen kommer an på, om du er ved at brygge et krus med almindelig kaffe eller en kop med en mælkedrik - igen kan du læse mere om brygning af mælkedrikke i afsnittet ovenfor.

Sådan opbevarer du bedst dine puder og derfor bliver de hårde

Da kaffepuderne ikke indeholder plastik eller aluminium, men kommer i form af kaffe i et filter, kan puderne ikke selv holde på deres smag og aroma efter pakken er åbnet. Som udgangspunkt er puderne friske og lækre de første par uger efter pakken bliver åbnet, men herefter begynder de at blive hårde og miste deres smag. For at få mest muligt ud af dine kaffepuder anbefaler vi derfor, at du opbevarer dine åbne kaffepuder i en lufttæt beholder og så vidt muligt undgår at blande forskellige kaffepuder, da de kan påvirke hinandens smag og aroma. Hvis du alligevel oplever, at dine kaffepuder når at blive lidt hårde, inden du får dem brugt, kan du eventuelt fugte dem lidt med noget rent vand, inden du bruger dem.

Bedømmelse

Vi vurderer derfor Senseo Switch 3-in-1 til at være et rigtig godt bud til mange kaffeelskere. Med maskinens kompakte og stilrene design kan denne passe ind i alt fra et tekøkken i studieboligen til på køkkenbordet i Strandvejsvillaen. Den egner sig især godt til at blive brugt relativt ofte, da puderne er billige og mængden af rengøring gør det meningsfuldt at bruge maskinen flere gange dagligt. Senseo Switch 3-in-1 kan dog ikke erstatte filterkaffemaskinen helt ved større selskaber, da 7 kopper kaffe er lige i underkanten at brygge ad gangen og maskinen tager lidt for lang tid om at varme op og brygge en kande.