Tassimo® - Den fuldstændige guide til maskiner og kapsler

Vi har solgt Tassimo kapsler siden 2011 – og har her samlet svarene på alle de spørgsmål, som vi har modtaget fra vores kunder.

Artiklen er delt op i 5 hovedområder:

Kapsler til Tassimo

Grundlæggende om Tassimo

Hvad er Tassimo og hvem er det til?

Tassimo stammer fra Frankrig og blev startet af det daværende Kraft Foods som i dag hedder Jacobs Douwe Egberts. Jacob Douwe Egberts er kendt for en lang række mærkevarer som blandt andet Marabou, Jacobs, Gevalia, Oreo, Milka og Twinings. Tassimos drikke er baseret på de kendte varemærker og du kan derfor være sikker på at genkende smagen fra f.eks. din yndlingschokolade, favorit te eller faste kaffemærke.

Tassimo-maskinen er god til både børn og voksne. Der er et stort udvalg af både forskellige kaffe, kakao og te varianter. Hvis du godt kan lide et lækkert mælkeskum på toppen af din cortado eller kakao, er det også muligt. En Tassimo-maskine er derfor både god til hverdagskaffen, den lille forkælelse til familien og til at servere for dine gæster.

Hvordan fungerer en Tassimo-maskine?

Tassimo-systemet bruger kapsler, hvor hver kapsel svarer til en drik, enten kaffe, kakao eller te. Hver kapsel har sin egen stregkode som Tassimo-maskinen aflæser. Kapslen fortæller altså maskinen, hvad temperaturen på vandet skal være, hvor meget vand den skal bruge, hvor stærk kaffen skal laves samt hvor lang tid den skal brygge. Du kan derfor være helt sikker på, at få det bedste resultat hver gang.

Det er meget enkelt at betjene Tassimo-maskinen. Du fylder vandtanken op, kommer kapslen i maskinen og trykker på start. Det tager omkring 30 sekunder at brygge en kop, uanset om det er kaffe, kakao eller te.

Hvad er INTELLIBREW™?

Det lyder meget avanceret, når Tassimo beskriver at deres maskiner bruger teknologien INTELLIBREW™. Alt du behøver at vide er, at maskinen aflæser stregkoden og tilpasser alle indstillinger til lige den type kapsel der er sat i. For dig betyder det blot, at du slet ikke skal tænke over at få et perfekt resultat, du kan nøjes med at finde din favorit smag og at nyde koppen efterfølgende.

Fordele ved Tassimo

 • Tassimo maskinen er nem at betjene, den aflæser selv stregkoden på kapslen og tilpasser herefter temperatur, vandmængde, vandtryk og bryggetid helt præcist.
 • Der er et stort udvalg af smagsvarianter inden for både sort kaffe, kaffe med mælkeskum, kakao og te.
 • Alle drikke er lavet ud fra kendte varemærker som f.eks. Jacobs, Gevalia og Marabou, så du kan være sikker på, at smagen du kender er den samme i den drik du vælger.
 • Tassimo-maskinen er nem at rengøre, da kapslen blot fjernes efter brug. Maskinen har automatisk afkalkning og rengøringsprogram, og skal blot tørres af med en klud på overfladen. Alle aftagelige dele tåler opvaskemaskine.
 • Kapslerne er er lufttætte og forseglingen brydes først når drikken brygges. Du kan derfor være sikker på en helt friskbrygget oplevelse.

Ulemper ved Tassimo

 • Tassimo-maskinen kan kun lave en kop ad gangen.
 • Tassimo-maskinen kan ikke lave kolde drikke
 • Kaffen er dyrere pr. kop end filterkaffe
 • Kapsler af plast er ikke særlig gode for miljøet, så det kræver at man sorterer sit affald, hvis man gerne vil passe på miljøet. Heldigvis er det blevet nemt at sende sine kapsler til genanvendelse med TerraCycle.
 • Ingen kompatible kapsler

Bør jeg vælge en Tassimo-maskine?

Hvis du drikker meget kaffe og plejer at drikke en hel kande kaffe i løbet af dagen, passer Tassimo ikke til dit behov, det bliver hurtigt for dyrt.

Hvis du hellere vil nyde en kop skøn og frisklavet kaffe, kakao eller te et par gange om dagen, så kan Tassimo være et godt valg. Mange vælger både at have en almindelig kaffemaskine og en Tassimo maskine. Så bruger de den almindelige kaffemaskine, når der er mange der skal have kaffe og Tassimo-maskinen til den hurtige morgenkop, til den ekstra forkælelse, til gæster eller når børnene skal have lidt lækkert.

Da Tassimos kapsler er forseglede, har de lang holdbarhed og man kan derfor med fordel købe et lille udvalg af forskellige drikke, så er det altid et lager til lidt ekstra hygge.

Vi har rigtig mange kunder der er meget tilfredse med Tassimo, både maskiner og drikke. Du kan læse deres anmeldelser af maskinerne og under hvert produkt på produktsiden kan du læse vurderingen af de enkelte smagsvarianter.

Hvilken Tassimo model skal jeg vælge?

Alle Tassimo-maskiner er fuldautomatiske og bruger samme kapsler. Derfor får du samme kvalitet, lige meget hvilken maskine du vælger.

Når der så alligevel er forskellige modeller og priser at vælge imellem, skyldes dette dels designet og dels at de dyrere modeller ofte har større vandtanke og indbyggede vandfiltre. Herudover har de dyrere modeller et display, hvor du selv kan indstille hvordan du vil have din drik.

På Bosch hjemmeside, kan du se og læse om alle Tassimos modeller. Vi har afprøvet alle modellerne og udvalgt dem, som vi synes giver mest værdi for pengene. Du kan se vores udvalg af Tassimo-maskiner og læse hvad vores kunder synes om dem.

Hvad koster en kop Tassimo kaffe?

En kapsel til Tassimo koster typisk mellem 2,5 kr og 3 kr. Enkelte varianter benytter dog 2 kapsler til enkelt kop – f.eks. Cappuccino eller Latte Macchiato, hvor kaffen er i en kapsel, og mælken i en anden. Da vil en kop i stedet koste omkring 5 kr.  

Kan Tassimo kapsler blive for gamle?

Tassimo-kapsler har som oftest 2 års holdbarhed. I vores webshop vil du altid tydeligt kunne se vores mindst holdbarhedsdato, og den vil med mindre andet er oplyst, altid være lang. Du kommer derfor ikke til at opleve at stå med kapsler, som ikke kan holde.

Hvorfor kan Tassimo kapsler med mælk holde sig så længe?

Hver kapsel er forseglet, så det betyder ikke noget for holdbarheden, at du åbner æsken med kapsler. Grunden til at Tassimo kapslen kan holde sig så længe, også selvom der er mælk i, er at mælken i produktionen er blevet opvarmet til høj temperatur og herefter forseglet i den lufttætte kapsel.

Hvordan bør jeg opbevare mine Tassimo kapsler?

Vi anbefaler at du opbevarer dine Tassimo kapsler tørt og uden direkte sollys. Kapslerne med mælk behøver ikke blive opbevaret i køleskabet, mælken er varmebehandlet og kapslerne er lufttætte og holder derfor på smag og duft.

Da Tassimos kapsler er meget dekorative, er der mange der vælger at købe en kapselholder, som kan stå ved siden af Tassimo maskinen. Så er udvalget lige ved hånden og det ser indbydende ud. Du kan købe Tassimo kapselholdere her og se andre kunders vurdering.  

Hvor kan man købe kapsler til Tassimo

Tassimos kapsler kan købes i de fleste større supermarkeder – er du løbet tør for kaffe, kan det derfor være en fordel at købe dem lokalt, så du har dem med det samme. Ønsker du et større udvalg, kan du med fordel kigge i vores webshop. Her kan du også læse, hvad andre kunder synes om de enkelte varianter. Hvis du har spørgsmål til omkring Tassimo eller om at være kunde hos os, er du meget velkommen til at kontakte os.

Findes der kompatible kapsler til Tassimo?

Tassimos teknologi INTELLIBREW™ har unikke stregkoder og det betyder, at der ikke findes kompatible kapsler til Tassimo, som der f.eks. gør til Nespresso® og NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Hvad kan en Tassimo-maskine lave?

Med en Tassimo-maskine kan du både lave det vi kender som sort kaffe eller Americano og mange forskellige kaffetyper med mælk, f.eks. Latte, Macchiato og Cappucino. Herudover kan Tassimo-maskinen lave varm kakao og te.

Kan man tilberede forskellige typer af kaffe eller andre drikke lige efter hinanden?

Tassimo-maskiner har meget kort opvarmningstid, så du behøver ikke vente på at maskinen på ny skal varmes op, hvis du skal lave kopper lige efter hinanden.Du kan uden problemer skifte mellem forskellige drikke så ofte du vil, uden at de får smag af hinanden. Kapselsystemet sikrer, at den drik der løber igennem kapslen kommer direkte ud i koppen, uden at drikken er i berøring med maskinen. Så forskellige typer drikke ikke tager smag af hinanden, selvom du laver dem lige efter hinanden. Derudover skylles Tassimo-maskinen automatisk igennem med damp efter hvert tryk.

Kan man lave en stærkere eller mindre stærk kop Tassimo kaffe?

Selvom Tassimos teknologi gør, at hver drik bliver lavet præcis som det var tiltænkt da produktet blev udviklet, er vi jo alle forskellige og har forskellig smag. Med en Tassimo-maskine kan du derfor godt manuelt indstille maskinen til at lave den enkelte drik stærkere eller mindre stærk.

Hvis du ønsker en stærkere kop skal du trykke på start/stop knappen mens når drikken er fyldt f.eks. 2/3 op i koppen. Kopstørrelsen bliver mindre og drikken mere koncentreret / stærkere.

Hvis du ønsker en mildere smag, skal du holde start/stop knappen nede når LED lampen lyser grønt, så fortsætter maskinen med at brygge. Slip knappen når du har nået den ønskede styrke og kopstørrelse.

Hvilken kaffetype skal jeg vælge til min Tassimo maskine?

Der er mange valgmuligheder i Tassimos sortiment, både når det gælder kaffe-, te- og kakaokapsler. Nogle varianter er også tilsat sødme, så man f.eks. kan få en dejlig rund karamel eller vaniljesmag. Mange vælger at starte ud med at prøve lidt forskellige varianter, så man kan smage sig frem. Det er også godt at have et bredt udvalg når der kommer gæster, for alle har sin egen favorit.

Ønsker du hjælpe til at finde en ny favorit, kan du altid kontakte vores kundeservice. De har stor viden om alle vores kaffevarianter.

Hvis Tassimo kaffen ikke bliver varm nok

Hvis din Tassimo kaffe eller te ikke bliver så varm som den plejer, skal maskinen formentlig afkalkes. Længere nede i denne artikel, finder du en gennemgang af, hvordan man afkalker en Tassimo-maskine.

Husk at det kan være en fordel ikke at bruge kolde kopper. Skyld eventuelt din kop under varmt vand, inden du bruger den.

Hvordan kan man lave kolde drikke?

Tassimo-maskiner kan brygge varme drikke og drikke, som har samme temperatur som vandet. Det er stregkoden på kapslen der fortæller maskinen hvor varm drikken skal brygges, så hvis man eksempelvis gerne vil lave iskaffe med sin Tassimo-maskine, skal man først brygge en almindelig kop kaffe, og derefter vente til den bliver kold (evt. med hjælp fra isterninger)

Læs kundernes anmeldelse af Tassimo

Vi har solgt Tassimo kapsler siden 2011 og mange af vores kunder har anmeldt produkterne, og givet dem det antal stjerner de synes de fortjener. Udfor stjernerne ved hvert produkt, kan du i parentesen se, hvor mange der har anmeldt produktet.

Afkalkning og vedligeholdelse

Gode råd første gang du bruger din Tassimo maskine

Hvis det er første gang, du bruger din Tassimo maskine. Du skal bruge den Gule eller Orange Service T-Disc som fulgte med din maskine eller kan købes, hvis den er blevet væk.

Følg de følgende trin for at komme i gang:

 • Placer service T-Discen i bryggehovedet.
 • Fyld vandtanken med friskt vand, og tryk på knappen.
 • Din maskine vil nu starte en kort rengøringsproces. Når den er færdig, er din Tassimo klar til brug.
 • Du kan nu lave en drik med den kapsel, du vælger.
 • Tjek at vandtanken er fyldt op.
 • Placer din kapsel i bryggehovedet med stregkoden nedad.
 • Luk låget, og tjek at det er helt lukket.
 • Placer en kop eller et krus under maskinen, og tryk på knappen. Din drik vil være klar på få sekunder!

Sådan vedligeholdes Tassimo-maskinen bedst

Vi anbefaler at man en gang om ugen bruger Service T-Disc’en til at vedligeholde maskinen. Det tager kun få minutter hver gang.

 • Placer Service T-Discen i bryggehovedet. 
 • Fyld vandtanken med friskt vand, og tryk på knappen.
 • Din maskine vil nu starte en kort rengøringsproces. Når den er færdig, er din Tassimo klar til brug.
 • Du kan nu lave en drik med den kapsel, du vælger.

Herudover er det en god ide, at tørre stregkodelæseren af med en opvredet klud en gang om ugen eller efter behov.

Typiske tegn på, at din Tassimo-maskine trænger til afkalkning:

 • Maskinens afkalkningsknap blinker rødt.
 • Brygningstiden er forlænget.
 • Trykket i maskinen er reduceret eller ujævnt
 • Drikken er ikke så varm som den plejer.
 • Maskinen begynder at dryppe ved udløbet.

Hvor ofte skal jeg afkalke min Tassimo maskine?

Vi anbefaler afkalkning af din Tassimo-maskine hver 2. måned hvis du bruger den hver dag eller efter 200 kopper – hvad der end opstår først. Der er stor forskel på vandets hårdhed alt efter hvor man bor, og det er typisk bedre at afkalke én gang for meget end én gang for lidt.

Ved at afkalke din Tassimo-maskine regelmæssigt opnår du følgende fordele:

Optimal smagsoplevelse

 • Forlængelse af maskinens levetid
 • Sikring af den rette temperatur
 • Sikring af den rette kopmængde
 • Bedre vandgennemløb
 • Mindre støj
 • Forebyggelse af funktionsfejl

Sådan afkalker du din Tassimo maskine

 • Fyld vandtanken og tilføj 2 Tassimo afkalkningstabletter
 • Sørg for, at tabletterne er helt dækket af vandet.
 • Tag Service T-Discen frem.
 • Sæt vandtanken i maskinen.
 • Åbn bryggehovedet (hvor du normalt placerer din T-Disc kaffekapsel).
 • Placer Service T-Discen med stregkoden nedad. Luk bryggehovedet.
 • Placer en beholder med plads til mindst 500 ml der, hvor du normalt placerer din kop.
 • Tryk og hold knappen inde i 5 sekunder. Afkalkningsprogrammet starter automatisk og varer ca. 30 minutter. Når maskinen er færdig, lyser den orange lampe.
 • Tøm beholderen for den brugte afkalkningsopløsning, og sæt beholderen tilbage i maskinen.
 • Skyl og rens vandtanken for at fjerne al afkalkningsopløsningen. Genfyld vandtanken med friskt, koldt vand op til det maksimale niveau og sæt den tilbage i maskinen.
 • Tryk på Start/Stop knappen for at starte rengøringsprocessen.
 • Tøm beholderen, når rengøringsprocessen er afsluttet, og sæt den tilbage under maskinen. Gentag rengøringsprocessen (genfyld tanken og start processen igen) 3-4 gange for at sikre, at afkalkningsopløsningen er skyllet helt ud af maskinen.
 • Åbn brygge-enheden, fjern Service T-Discen, og læg den tilbage i opbevaringsrummet på maskinen.
 • Fyld tanken med koldt, friskt vand op til det maksimale niveau, og sæt den i din Tassimo-maskine igen.
 • Din Tassimo-maskine er nu afkalket og er klar til brug igen.

Kan jeg bruge almindeligt afkalkningsmiddel til min Tassimo maskine?

Det fremgår i brugsvejledningen til Tassimo-maskinerne, at man ikke må bruge almindeligt afkalkningsmiddel til afkalkning af sin maskine. Tassimo har udviklet et særlig Tassimo-afkalkningssæt der passer perfekt til maskinerne.

Kan jeg bruge eddike til at afkalke min maskine?

Man bør ikke må bruge eddike til afkalkning af sin Tassimo maskine. Årsagen til dette er, at varmelegemer nemt ætses af eddike. Vi har også erfaret, at eddike ikke er tilstrækkeligt effektivt mod kalk.

Hvad skal jeg gøre hvis min Tassimo-maskine ikke har været brugt længe?

Hvis du ikke har brugt din Tassimo-maskine længe, anbefaler vi at du gennemfører et afkalkningsprogram. Vi har tidligere på denne side, beskrevet hvordan du afkalker din maskine.

OBS! Hvis din maskine har stået meget længe, kan det være en fordel at lade den stå med afkalkningsblandingen i vandtanken i 24 timer, inden afkalkningsprogrammet påbegyndes.

Hvis Tassimo-maskinen ikke virker

Hvor kan jeg finde en brugermanual til min Tassimo maskine?

Du kan finde brugermanualer til alle Tassimos maskiner på deres hjemmeside. Du skal have serienummeret på din maskine klar. Serienummeret sidder typisk bag ved vandtanken. Hvis du ikke kan finde serienummeret, er der på Boschs hjemmeside en guide til at finde serienummeret.

Hvad betyder det når min Tassimo-maskine lyser/blinker rødt?

Hvis knappen med vandsymbolet lyser rødt, betyder det enten at vandtanken skal fyldes op, at der er for lidt vand i vandtanken eller at vandtanken ikke sidder rigtig.

Bemærk at på de ældre Tassimo maskiner lyser alle knapper rødt, når vandtanken er tom.

Tassimos varmelampe lyser hele tiden?

Når afkalkningsknappen lyser på din Tassimo-maskine betyder det, at maskinen trænger til at blive afkalket. 

Bemærk at på de ældre Tassimo maskiner er der ingen lampe, der advarer om at maskinen trænger til afkalkning. Vi anbefaler derfor at du afkalker din Tassimo-maskine hver 2. måned at få det bedste resultat.

Hvis dette ikke hjælper, kan du finde hjælp i Tassimos brugermanualer

Hvorfor lyser alle knapperne på min Tassimo maskine

Når vandtanken er tom lyser alle knapper på Tassimo maskinen. Hvis det ikke hjælper at fylde vandtanken op, henviser vi til Tassimos brugermanual.

Hvorfor kommer der ikke så så meget kaffe i koppen?

Hvis der ikke kommer så meget kaffe i koppen som der plejer, trænger din Tassimo-maskine højst sandsynligt til at blive afkalket.

Hvorfor løber drikken langsomt ud af min Tassimo maskine?

Hvis drikken løber langsomt ud, trænger din Tassimo-maskine højst sandsynligt til at blive afkalket. 

Tassimo og miljøet

Findes der økologisk Kaffe til Tassimo?

Der findes desværre ikke økologiske varianter til Tassimo.

Kan Tassimo kapsler genanvendes?

Som Tassimo-bruger behøver du ikke have dårlig samvittighed over, om det er skadeligt for miljøet at bruge kapsler, dine Tassimo kapsler kan nemlig genanvendes. Du kan gratis genanvende dine kapsler gennem TerraCycle®.

Kapslernes materialer vil med dette program blive separeret og genanvendt 100%. Den tilbageværende kaffe i kapslerne bliver komposteret. Plasten bliver findelt og presset ud i granulater, i tynde plader eller smeltet om og genanvendt til nye produkter såsom parkbænke eller bliver til råmateriale.

Alternativt er det vigtigt at huske, at plastik kan genanvendes og det er derfor vigtigt, at man ikke smider kapsler i samme skraldepose som alt andet affald. Kapsler skal i stedet i særlige containere til plastic på genbrugspladsen. Mange miljøbevidste forbrugere har derfor en ekstra skraldepose kun til kapsler, som de kan tage med til genbrugspladsen, når posen er fyldt op.

Er Tassimo-maskinen miljøvenlig?

Først og fremmest er det vigtigt, at man kun køber en Tassimo-maskine, når man har gjort det klart, at behovet er der. Alt for mange køkkenmaskiner ender med at stå bagest i køkkenskabet og samle støv efter noget tid. Så start med at læs om Tassimo i denne artikel, læs vores kunders anmeldelser af maskinerne og kontakt eventuelt vores kundeservice, hvis du alligevel skulle være i tvivl.

Takket være Tassimos Intellibrew™ teknologi bliver hver eneste drik perfekt uden at bruge for meget energi og vand. Systemet læser stregkoden på din kapsel og ved nøjagtig hvor meget vand, der er brug for, hvor længe det tager at brygge din drik, og hvad den optimale temperatur er. På denne måde bruger den kun en minimal mængde vand og energi.

En Tassimo-maskine er miljøvenlig i forhold til at mindske spild, da du kun laver den kop du skal drikke. Med en almindelig kaffemaskine ender det ofte med at man lader kanden stå på blusset, og holder den varm i løbet af dagen.

Hvis du ønsker at genbruge din Tassimo-maskine, så tag den med tilbage til den butik, du købte den i. Her vil du få den nødvendige hjælp. Ønsker du flere informationer, henviser vi til Tassimos egen hjemmeside

Ofte stillede spørgsmål om Tassimo

Er mælken i Tassimo kapsler pasteuriseret?

Ja, mælken i Tassimo kapsler har gennemgået en patenteret pasteuriserings proces, hvor mælken opvarmes og filtreres, hvorefter den forsegles lufttæt i kapslerne. På denne måde er mælkens konsistens, smag og evne til at skumme bevaret, men mælken har samtidig en lang holdbarhed.

Hvor mange kalorier er der i en Tassimo drik?

Tassimo drikke med ren kaffe indeholder få kalorier. Hvis den drikkes uden sukker eller mælk, er antallet af kalorier pr. kop i gennemsnit 1 kalorie.

I de øvrige Tassimo varianter er der stor forskel på kalorieindholdet alt efter om der er sukker eller mælk i. Kalorieindholdet kan ses på Tassimos egen hjemmeside , hvor du kan læse ernæringsindholdet i det enkelte produkt.

Er der sukker i Tassimo drikke?

Ja, der er sukker i flere af Tassimos drikke. På Tassimos egen hjemmeside kan du læse ernæringsindholdet i det enkelte produkt.